privodjenje milosa medenice / - SRDJAN BOLJEVIC
19/04/2024 u 11:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Apelacioni sud uvažio žalbu odbrane Miloša Medenice: Viši sud opet odlučuje o ukidanju pritvora

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, saopšteno je je iz Apelacionog suda.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 eura.

Sud odbio jemstvo, Medenica ostaje iza rešetaka

- Odlučujući o žalbama ovaj sud je utvrdio da je prvostepeno rješenje donijeto uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer ne sadrži jasne i potpune razloge o odlučnim činjenicama za donošenje odluke. Naime, prvostepeni sud nije ispitivao ni cijenio da li ponuđeno jemstvo sa mjerama nadzora predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisustva okrivljenog, na šta upućuje Ustavni sud Crne Gore u Odluci U-III br. 838/23 od 12.10.2023.godine,donijetoj po ustavnoj žalbi okrivljenog, iz kojih razloga se zaključci prvostepenog suda o neosnovanosti predloga za ukidanje pritvora uz određivanje jemstva za sada ne mogu prihvatiti, saopšteno je iz Apelacionog suda.

Advokat Jovanović: Medenica jedini koji se i dalje nalazi u pritvoru, jemstvo i mjere nadzora dovoljna garancija

Ovaj sud je naložio Višem sudu u Podgorici, kao prvostepenom, da u ponovnom postupoku otkloni navedenu bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, tako što će shodno izloženim razlozima ovog rješenja, za odluku koju će donijeti po predmetnom predlogu dati potpune, jasne i dovoljne razloge.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:37