Виши суд у Бијелом Пољу / М.Н.
30/04/2022 u 11:29 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Настављено суђење оптуженима за шверц марихуане: Преслушани снимљени разговори

Оптужницом је обухваћено седам лица, којима се суди у поновљеном поступку

У наставку суђења оптуженима за криминално удруживање у циљу неовлашћеног промета марихуанане, а који су ухапшени у акцији "Артур", јуче су пред вијећем бјелопољског Вишег суда преслушани разговори између окривљених прибављени преко мјера тајног надзора.

– Наставили смо са извођењем доказа и саслушали репродукцију разговора путем мобилних телефона између појединих окривљених, прибављених уз мјере тајног надзора – саопштио је судија Иван Адамовић.

Оптужницом је обухваћено седам лица, којима се суди у поновљеном поступку. Наиме, Апелациони суд је раније укинуо пресуду Вишег суда којом је Драган Аковић из Берана био је осуђен на 17 мјесеци затвора, Емил Цириковић из Рожаја на 20 мјесеци, Елфад Курпејовић из Рожаја на четири мјесеца, а Елвис Палавратић из Плава на 15 мјесеци затвора. Истом пресудом Беранац Драгољуб Давидовић је био осуђен на 14 мјесеци, Сеад Курпејовић из Рожаја на 18 мјесеци, а Албин Хот из Рожаја на три мјесеца затвора.

Аковић снабдијевао новцем групу?

Како је наведено у оптужници, група је дјеловала тако што је Аковић новцем снабдијевао остале за куповину марихуане, након чега су је Курпејовићи и Хот превозили до границе Црне Горе и Републике Српске.

– Ту су је предавали лицу по надимку Жути, који ју је превозио до Тутина, гдје су је преузимали Аковић или Н.Н. лице које је он ангажовао, чиме су извршили кривично дјело криминално удруживање – пише у оптужници коју заступа Љубинка Маџгаљ.

Аковићу се иначе суди у одсуству.

Према оптужници Вишег државног тужилаштва у Бијелом Пољу, Аковић је неутврђеног дана у децембру 2016. године организовао групу чији припадници су постали Цириковић, Давидовић, Палавратић, Елфад и Сеад Курпејовић и Хот, а која је за циљ имала вршење кривичних дјела препродаја дроге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:39