Ilustracija / - M.L.V.
17/06/2024 u 18:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšić: Krivična prijava zbog utaje poreza, državni budžet oštećen za 40.000 eura

Policija je danas podnijela krivičnu prijavu ODT-u Nikšić, protiv pravnog lica iz tog grada a ujedno i osnivača, izvršnog direktora i ovlašenog lica u tom pravnom licu M.M. (38), zbog sumnje da je izvšio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Naime, službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa Sektorom za finansijsko obavještajne poslove, kao i službenicima Poreske uprave Crne Gore sprovodili su aktivnosti na ovom slučaju više mjeseci.

- Osumnjičeni M.M. kao izvršni direktor ovog pravnog lica, kako se sumnja, počinjeno krivično djelo izvršio je na način što nije prikazao prihod ostvaren prodajom tri stambene jedinice koje je prodao tokom 2021. godine, niti je tokom 2021. i 2022. godine iskazao obaveze po osnovu poreza i doprinosa za zaposlene, čime je po osnovu neiskazanog PDV-a, poreza na dobit pravnih lica i poreza iz i na lična primanja ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 40.000,00 eura, što ujedno predstavlja i materijalnu štetu pričinjenu budžetu Crne Gore, precizirano je u saopštenju Uprave policije.

Podignuta optužnica zbog sumnje za utaju poreza

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 04:12