Кашћелан  / Фото: Дан, Архива
21/10/2021 u 14:17 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подигнута оптужница против "кавчана": Осумњичени за убиства, међу оптуженима Звицер и Кашћелан

Њима се на терет ставља стварање криминалне организације, тешко убиство...

Специјално државно тужилаштво Црне Горе подигло је данас оптужницу против једног од вођа кавачког клана Слободана Кашћелана и других, сазнаје портал Дан.

Њима се на терет ставља: стварање криминалне организације, тешко убиство, тешко убиство путем помагања, Недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Овом оптужницом обухваћени су високопозиционирани чланови кавачког клана и то: Кашћелан, Милош Радоњић, Радоје Звицер, В.В, Д.П, К.М, З.К, Р.Ж, М.В, Д.К, С.Ј., З.П,М.К и А.Д.

Оптужница је данас достављена подгоричком Вишем суду који ће даљим разматрањем одлучивати о њој.

Подсјећамо, судија за истраге Вишег суда у Подгорици Мирослав Башовић раније је одмах након хапшења укинуо притвор Кашћелану и петорици осумњичених који су лишени слободе у истој акцији. Након тога, само дан касније вођи кавчана је ипак одређен притвор.

Одлуку о притвору тада је донијело ванрасправно вијеће Вишег суда у Подгорици, преиначивши одлуку судије Башовића да се ова група брани са слободе.

Након тога неки од осумњичених су у бјекству.

У акцији полиције, током претреса објеката које су користили осумњичени, пронађена су блиндирана возила, муниција, средства комуникације, средства за осматрање, експлозивна направа и други предмети који могу указивати, и у даљем поступку користити као доказ за извршење других кривичних дјела.

Подсјећамо, у медијима је раније објављено да се ова криминална група доводи у везу са нестанком, убиствима, одређених особа које су означене као сарадници шкаљарског кала.

За ову групу кавчана навођено је да је сарађивала наводно са Вељком Беливуком.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:16