Osnovni sud Podgorica   / - DAN
06/02/2024 u 16:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prenkiću i Klikovcu određen pritvor zbog napada na nadzornike NP Skadarsko jezero

Prenkić i Klikovac uhapšeni su zbog napada na lovočuvare i nezakonitog lova

Sudija za istragu Osnovnog sud u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima Vojinu Prenkiću (31) i Dušanu Klikovcu (42) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit ribolov, saopšteno je iz Osnovnog suda.

- U odnosu na osumnjičenog D.K. određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, budući da se radi o licu koje je ranije osuđivano zbog krivičnog djela sa elementima nasilja, i koje je i ranije po sopstvenom kazivanju lovilo ribu na nezakonit način, tvrdeći da se radi o prekršaju, dok oštećeni tvrde da su vidjeli da se u čunu osumnjičenih nalazi akumulator i pretvarač za struju, što ukazuje na iskazanu istrajnost ovog osumnjičenog da vrši ribolov na način koji je suprotan zakonu, a osim toga i beskurpuloznost osumnjičenog proizilazi iz navoda oštećenog V.S. da je osumnjičeni koristio isti na način podoban da tijelo oštećenog teško povrijedi i zdravlje teško naruši - piše u saopštenju. 

U odnosu na oba osumnjičena, pritvor im je određen je pritvor po pritvorskom osnovu koji se tiče opasnosti ometanja postupka uticanjem na svjedoka I.K. očevica jednog dijela događaja, budući da isti poznaju ovog svjedoka, sa kojim su inače u rodbinskim vezama i znaju gdje boravi.

Podsjećamo, Prenkić i Klikovac uhapšeni su zbog napada na lovočuvare i nezakonitog lova.

Njih dvojica osumnjičeni su da su prije dvije noći napali nadzornike na Skadarskom jezeru Vuka Saičića i Marka Gluščevića.

Šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić ranije je kazao Vijestima da je krivolovcima koji su sinoć napali i povrijedili dvojicu nadzornika Nacionalnog parka Skadarsko jezero pomogao i monah iz manastira Kom, izvjesni Filip.

Saičić je kazao i da mu je monah oteo telefon i bacio ga u jezero, što su demantovali iz manastira Kom. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:29