Medenica u SDT-u / - IVAN PETROVIć IPE
07/12/2023 u 13:36 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši sudija nije obavijestio Medenicu o postupku koji se vodio protiv njega

U prijavi stoji da je Mednica navodno omogućila da Zekić ne odgovara disciplinski pred Sudskim savjetom, te da ne bude suspendovan i da umjesto 60 odsto zarade prima punu zaradu

U Specijalnom državnom tužilaštvu danas su postupki koji se vodi po anonimnoj prijavi protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, saslušani svjedoci Milosav Zekić, bivši sudija Osnovnog suda u Rožajama i Muzafer Hadžajlić, disciplinski tužilac u Sudskom savjetu. To je za portal Dan potvrdio advokat Zdravko Begović, koji zastupa Medenicu i u ovom postupku.

Anonimnom prijavom, Medenici se stavlja na teret da je navodno počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, jer iako je znala nije obavijestila Sudski savjet, čiji je bila član, da je protiv tadašnjeg sudije Zekića pokrenut krivični postupak zbog tuče. U prijavi stoji da je ona time navodno omogućila da Zekić ne odgovara disciplinski pred Sudskim savjetom, te da ne bude suspendovan i da umjesto 60 odsto zarade prima punu zaradu.

image

Saslušanje svjedoka, Medenica

- IVAN PETROVIć IPE

Zekić je danas kazao da nikoga nije obavijestio o postupku koji se pred Osnovnim sudom u Kotoru vodio protiv njega zbog tuče u Budvi, u kojem postupku je i oglašen krivim te osuđen uslovno na pet mjeseci, za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i laka tjelesna povreda.

- On je danas naveo da ni svog nadređenog, predsjednika rožajskog Osnovnog suda, nije obavijestio o postupku koji se vodio protiv njega. Kazao je da nikada nije pričao sa Medenicom o tom postupku, naveo je Begović.

Drugi svjedok, Muzafer Hadžajlić kazao je da je 17. jula 2020. Sudskom savjetu upućen predlog za pokretanje postupka protiv Zekića i određeno njegovo saslušanje, međutim Zekić je neposredno prije toga podnio ostavku Sudskom savjetu.

Begović je kazao da je Medenica prethodno negirala izvršenje krivičnog djela, te pojasnio da predmetni događaj nije bio u njenoj nadležnosti kao presjednice Vrhovnog suda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:40