/ - ILUSTRACIJA
28/08/2024 u 13:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Herceg Novom uhapšene dvije osobe zbog krađe

Sprovodeći planske aktivnosti službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi rasvijetlili su više krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Kako je saopšteno iz policije, lociran je i lišen slobode D.S. (25) koji je zajedno sa V.R. koji je prethodno procesuiran i nalazi se u UIKS-u, 20. juna izvršio tešku krađu u mjestu Zelenika. Oni su upotrebom podesnog sredstva demontirali veću količinu bakarnih cijevi sa rashladnih uređaja i prodali ih na otpadu sekundarnih sirovina.

Nadalje, kako dodaju, tokom jula su izvršili još dvije teške krađe u mjestu Meljine, upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva nasilno otvorili ulazna vrata jednog objekta iz kojeg su otuđili veći broj komada kupatilske galanterije, kao i bakarne obloge i okove.

- Sve to su otuđili na način što su prethodno podesnim sredstivma polomili predmete u okviru kojih su otuđeni djelovi stajali. Tako je prilikom oštećenja na jednoj od česama istekla voda pod pritiskom te je došlo do poplave u ovom objektu i na taj je način pričinjena veća materijalna šteta - dodaje se u saopštenju.

Otuđene predmete osumnjičeni su prodali na otpadu sekundarnih sirovina.

ODT odredilo zadržavanje: Osumnjičeni sa gradilišta firme otuđio dva agregata za struju

Osim toga, hercegnovska policija rasvijetlila je krivično djelo krađa.

Osumnjičeni V.H. (24) iz Nikšića otuđio je novac u iznosu od 500 eura iz jednog vozila u Igalu.

Novac je pronađen i vraćen vlasniku, dok će krivična prijava protiv osumnjičenog biti podnijeta u redovnom postupku, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 17:39