/ FOTO: Ivan Petrović Ipe
29/03/2023 u 13:44 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ZAKAZANO SUĐENJE: Medenica i grupa odbranu iznose 4. maja

Medenica se ranije obratila sudu povodm navoda o bjekstvu i upitala "koja bi to crnogorska majka ostavila sina"

Suđenje  Vesni Medenice, bivšoj predsjednici Vrhovnog suda, zakazano je za 4. maj. To je potvrđeno za portal Dan iz Višeg suda.

(FOTO/VIDEO) Medenica: Ovdje se optužuje moja karijera i moja uspješnost

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo ranije optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

(VIDEO) Medenica o navodima o bjekstvu: Koja bi to crnogorska majka ostavila sina

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Medenica se ranije obratila sudu povodm navoda o bjekstvu i upitala "koja bi to crnogorska majka ostavila sina". To je bilo njeno prvo zvanično obraćanje povodom ovog slučaja. Medenica je uhapšena, 17. aprila, na Aerodromu u Golubovcima. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:21