/ -SEP
24/09/2024 u 15:28 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Marković: Borimo se za politički legitimitet

Naše učešće na izborima u Podgorici nije borba za odborničke mandate da na bazi tih odborničkih mandata konkurišemo za direktorska ili bilo koja druga mjesta, nego je to borba za politički legitimitet, da radimo suštinske stvari u interesu građana Crne Gore, saopštio je Duško Marković, predsjednik Evropskog saveza.

On je na tribini na Zlatici  naveo da Crna Gora i građani žive teško vrijeme.  

– Svjedočimo devastaciji državne politike i dostojanstva države. Populizam je ovladao političkim i javnim prostorom. Nered u institucijama čine ih neefikasnim. Ključni nosioci državne politike ne komuniciraju između sebe već se optužuju za nepotizam, neznanje i kriminal. Govore o sebi ono sto jeste tačno, ali je problem to što traže novu priliku da tobož donesu kvalitet i progres. Da nije tužno bilo bi smiješno – poručio je Marković.

On je naveo da je stanje u državi veoma ozbiljno, bez investicija, bez vizije i s populističkom politikom kakva nigdje ne donosi napredak.

– Svi smo očekivali da će političke promjene koje su se dogodile 30. avgusta 2020. godine donijeti nešto novo i kvalitetno, ne samo u političkom nego i u javnom prostoru. Međutim, vlade koje su se konstituisale od tada nijesu donijele nikakav novi kvalitativni iskorak. Dakle, te vlade su štetne po dugoročne državne interese i one nanose ne samo državi nego i građanima, svakom pojedincu i njegovoj porodici – rekao je Marković.

Marković je sa nosiocem liste Ilijom Mugošom, razgovarao sa građanima Zlatice i Maslina o svakodnevnim problemima toga dijela grada. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 15:29