FILIP ADŽIĆ / FOTO ARHIVA
21/08/2024 u 11:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Adžić: Prevara da jedan zna više od 2000 može proći taster poslanicima, ne i poštenim građanima

U Crnoj Gori ima oko 400 predškolskih, osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova i ustanova za obrazovanje djece sa posebnim obrazovnim potrebama, istakao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini Crne Gore Filip Adžić.

- Svaka od tih ustanova ima školske/upravne odbore koji čine dva predstavnika Ministarstva, odnosno dva predstavnika Opštine za ustanove čiji je osnivač Opština, dva predstavnika zaposlenih i jedan predstavnik roditelja, odnosno, iz oblasti stručnog obrazovanja dva predstavnika zaposlenih, tri predstavnika Ministarstva, odnosno tri predstavnika Opštine za ustanove čiji je osnivač Opština, jedan predstavnik socijalnih partnera i jedan predstavnik roditelja- naveo je Adžić.

Adžić je saopštio da je do izmjena Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju preko 2000 članova školskih/upravnih odbora, među kojima su predstavnici Ministarstva, opština, zaposlenih, roditelja i socijalnih partnera biralo direktore škola, a da sada to radi isključivo ministar/ka.

- Spajić, Čarapić, Jakšić Stojanović i ostala družina hoće da nas ubijede da je to transparentnije, profesionalnije i sa manjim političkim uticajem. Da je jedan pametniji, upućeniji i znaveniji od preko 2000. Ta prevara može proći taster poslanicima, ali ne može poštenim građanima, što će se sigurno ispostaviti 29. septembra kad izađu na birališta- zaključio je Adžić.

Adžić: Građani su vidjeli da sve što se tiče povećanja zarada je palo u vodu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 12:49