/ - DPS
30/09/2023 u 13:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Demokrate sljedbenici DF-a, dokazali se sluge velikosrpske ideologije

Iako se često lažno predstavljaju kao zastupnici zapadnih vrijednosti, Demokrate javnost pamti kao protivnike učlanjenja Crne Gore u NATO, navode iz DPS-a

Iz DPS-a su saopštili da se dan oslobođenja Pljevalja od fašističke okupacije, ne slavi više kao Dan opštine, i da građani ove multietničke i multivjerske sredine treba da obilježavaju pravoslavni praznik Sv. Petku, kao Dan Pljevalja, Bečićeve Demokrate su pokazale svoje pravo lice.

- Ogolili su činjenicu da njima borba protiv fašističkog terora, koja je omogućila stvaranje savremenog svijeta, nije temeljna vrijednost. Pokazali su da su spremni da naruše vjerski i etnički sklad, da bi služili velikosrpskoj ideologiji, trčeći u isto vrijeme da ispune zahtjeve Demokratskog fronta i njihovih nalogodavaca.   Zato ne čudi da Demokrate ćute i sakrivaju se, kad njihov funkcioner i odbornički kandidat te partije na lokalnim izborima u Šavniku, Milenko Božović, huška na rat u susjednoj državi i stavlja sebe na raspolaganje “srpskoj vojsci” u “obrani Kosova”. Nema reakcije centrale stranke na opasne nacionalističke ispade njenog funkcionera. Demokrate ćute, i po običaju, čekaju da prođe…- navode iz DPS-a.

Stranka koja sebe, kako navode, lažno predstavlja kao zastupnika progresivnih, cilvilizacijskih ideja, mnogo puta je pokazala da je "puki sljedbenik Andrije Mandića i politike Demokratskog fronta".

- Iako se često lažno predstavljaju kao zastupnici zapadnih vrijednosti, Demokrate javnost pamti kao protivnike učlanjenja Crne Gore u NATO. Podsjećamo, da je još 2014. godine lider Demokrata Aleksa Bečić jasno saopštio da bi na eventualnom referendumu o pristupu Crne Gore u NATO savez glasao protiv. Njegov predsjednik Opštinskog odbora Herceg Novi ujedno i predsjednik te opštine, 2017. godine izričito je poručio da je “bio protiv NATO i da će biti protiv NATO”. Glasanje u Pljevljima, pokazalo je ko su i šta su Demokrate. Svaki njihov pokušaj da relativizuju svoje sluganstvo velikosrpskoj nacionalističkoj ideologiji, nakon ovog glasanja, teško će proći- ističu iz DPS-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:57