Slabo zakopane eutanazirane krave u mjesto Ljeskovi do  MZ Bogetici / - FOTO. ŽELJKO ŠAPURIć/DAN
07/09/2024 u 17:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Spajić i njegovi ministri se sakrili od sanitarne katastrofe u Nikšiću

Iz Demokratske partije socijalista poručuju da su se premijer Crne Gore Milojko Spajić i njegovi ministri sakrili od sanitarne katastrofe u Nikšiću.

- Nebrigom lokalne vlasti u Nikšiću u mjesnoj zajednici Bogetić desila se sanitarna i zdravstvena katastrofa. Ovakav neodgovoran postupak lokalne samouprave predvođene Markom Kovaćevićem, otvorio je put potencijalnom širenju zaraze i ugrožavanju zdravlja i života stanovnika. Skandalozno je da se u ovim okolnostima premijer i nadležni ministri iz Vlade ne oglašavaju, već su se i sakrili iz straha da ne okrnje rejting svojih partija pred izbore, temom koja je nepopularna - navode iz DPS-a u saopštenju.

Zbog eutanaziranih grla oboljelih krava mještani MZ Bogetići traže da ministar i inspekcija dođu na lice mjesta

Iz DPS-apitaju: "Gdje je ministar poljoprivrede Joković, gdje je ministar zdravlja, gdje je ministar ekologije, u krajnjem gdje je Milojko Spajić?"

- Građanima treba da objasne kako se tretira ova epidemija među životinjama, i da li je bezbjedna upotreba nepasterizovanih produkata od mlijeka, uostalom to ih pita i Udruženje stočara. Demokratska partija socijalista traži da se resorni ministri obrate javnosti i predoče sve okolnosti koje prate ovaj problem, prije svega kako kontrolišu situaciju i šta rade u cilju prevencije širenja zaraze, kako se identifikuju proizvodi koji su završili na tržištu a dobiveni su od životinja kojima je kasnije otkrivena zaraza, da li su bezbjedni za upotrebu itd - smatraju oni.

Ističu da je "neodgovorno je i neozbiljno da ovom kriznom situacijom u Nikšiću upravlja Marko Kovačević, koji se prevashodno bavi pronalaženjem izgovora, zato tražimo da Vlada formira tim koji će uključiti i iskoristiti državne kapacitete i obavijestiti javnost o svim detaljima prevencija širenja zaraze".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 16:12