/ - DPS ilustracija
23/05/2023 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS Zeta: Demokrate da ne budu dio komičnog, velikosrpskog performansa

Kada je u pitanju Asanovićeva deklaracija o povlačenju priznanja Kosova, napominju da ista, prije svega, nema pravno utemeljenje u zakonu o lokalnoj samoupravi, navode iz DPS-a

Opštinski odbor DPS Zeta saopštio je da "nakon nemuštog, konfuznog i kontradiktornog pokušaja pravdanja javnosti od strane predsjednika Opštine Zeta Mihaila Asanovića, a oko sramnog čina sprječavanja kićenja Zete državnim zastavama, Opština Zeta je ponovo predmet ismijavanja crnogorske javnosti usljed pokušaja usvajanja besmislene deklaracije o povlačenju priznanja Kosova u lokalnom parlamentu":

- Danima unazad slušamo paradoksalne prijetnje Asanovića koje nasumično upućuje raznim ljudima, na koje se, pritom, niko ne osvrće. Asanović i njegova partija su naprasno dobili potrebu za očuvanje granica oko teritorije aerodroma, kao da je to bilo kad i kome bilo upitno. Podsjećamo Asanovića da jedine granice koje on treba da brani su one koje je, uz performanse, sam međio u toku izborne kampanje, a koje su desetinama kilometara šire od onih do aerodroma. Ukoliko za santimentar odstupi od tih granica, kao i obećanja vezanih za kolektor, jedini čin koji je realan jeste njegova neopoziva ostavka- navode u saopštenju.

Kako su istakli, kada je u pitanju Asanovićeva deklaracija o povlačenju priznanja Kosova, koja već mjesecima predstavlja predmet ismijavanja crnogorske javnost, napominju da ista, prije svega, nema pravno utemeljenje u zakonu o lokalnoj samoupravi.

- Te kao takva ne bi smjela biti uvrštena u dnevni red Skupštine. Stoga pozivamo predsjednika Skupštine opštine Zeta, Luku Krstovića, da ovu besmislenu deklaraciju ne uvrsti u dnevni red i time ne obilježi početak svog mandata flagrantnim kršenjem zakona i Poslovnika. Sa druge strane, uzevši u obzir ranije istaknute stavove partije kojoj pripada vezano za poštovanje suvereniteta država okruženja, dobrosusjedske odnose, kao i stavove u dijelu evropskih i evroatlantskih integracija, očekujemo da jedna ovakva inicijativa ni u kom smislu ne može dobiti podršku sa njihove strane- navode iz DPS-a.

Poručuju: "Ovim putem, javno pozivamo Demokrate kao i njihove koalicione partnere u Zeti i Glavnom gradu da se javno odnesu prema ovakvoj inicijativi i time razjasne svoje stavove ukupnoj javnosti i odgovore na grube prozovke Asanovića":

- Na kraju, pozivamo i Asanovića da se makar i sad, nakon 100 dana rada okrene rješavanju realnih problema građana, kako Zeta ne bi nastavila da služi za podsmijeh crnogorskoj javnosti, da ne bude opština koja je neđeljama unazad zatrpana smećem, opština sa razorenom putnom infrastrukturom i opština koja nije u stanju da formira sopstvene organe- zaključuju iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:39