Ana Novaković Đurović / - GP URA
28/05/2024 u 23:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đurović Novaković: PES doživio debakl u Budvi, parlamentarna većina ne postoji

Pokret Evropa sad je doživio debakl na izborima u Budvi, a do toga ih je dovela politička fama i nedosljednost i obećanja koja se ne ispunjavaju, smatra poslanica i politička direktorka Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

- Premijer i lider PES-a Milojko Spajić u više navrata zadnjih mjeseci nije govorio istinu, a takođe je govorio različite stvari na različitim adresama. Spajić je potcijenio građane. Povećanje penzija je diskriminantno za jednu grupu penzionera i samom najavom da ćete povećati plate i penzije, ne može se očekivati da će građani slijepo da vam vjeruju - kazala je Novaković Đurović u emisiji “Klub A plus” na A plus televiziji.

Prema njenim riječima, PES je imao velike resurse, ali je bilo grubih zloupotreba tokom izborne kampanje.

- Izgovarali su neistine oko Luke Budva. PES nema jasnu viziju - ocijenila je ona.

Rezolucije pokazale da parlamentarna većina ne postoji, neozbiljna je i labilna

Komentarišući političke aktuelnosti, Novaković Đurović je kazala da su rezolucije o Srebrenici i Jasenovcu pokazale da Crna Gora parlamentarnu većinu ima samo na papiru.

- Parlamentarna većina je neozbiljna i labilna. Ona zapravo i ne postoji. Drže je veze i interesi za kadrovska rješenja i samo se razmišlja ko će u koju fotelju da sjedne. Neprincipijelno je i sastavljena i sve njene slabosti su prethodnim događajima ogoljene do kraja - dodala je ona.

Rezultati lokalnih izbora u Budvi: Budva naš grad" i bivši DF neriјešeno, PES razočarao

Političko mešetarenje izazvalo krizu

Novaković Đurović je kazala da se odgovorom “rezolucije na rezoluciju” pokazalo da političari profitiraju na jako osjetljivi temama.

- Zašto bivši Demokratski front rezoluciju o Jasenovcu nije pomenuo u janunaru, ako je to za njih bilo važno pitanje. Na kraju se ispostavilo da je rezolucija o Jasenovcu samo odgovor za ono što se desilo u Ujedinjenim nacijama - smatra ona.

Novaković Đurović je ocijenila da su ovakvi politički događaji suzili prostor građabskoj progresivnoj snazi da sa prošlošću raskrsti na pošten način.

- Posljedice se već vide u regionu, ali mene, naravno, prvo zanima Crna Gora. Rezolucije su zahtijevale od političkih lidera da se odgovorno i pošteno odnose prema prošlosti, kako se novim generacijama ne bi ostavljao teret. A kod nas, koliko smo mogli da vidimo, dovoljna je jedna rezolucija da “zapali” cijelu političku scenu. Zbog toga krivim političke elite 90-tih - navela je ona.

Novaković Đurović smatra da je Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem “za nekoliko mjeseci uspjela da obezbijedi protestnu notu Bosne i Hercegovine zbog posjete Milorada Dodika i protestnu notu Hrvatske zbog Rezolucije o Jasenovcu”.

Hrvatska uputila protestnu notu Crnoj Gori zbog rezolucije o Jasenovcu

- Na tim pitanjima se testira ozbiljnost diplomatije jedne države koja je članica NATO-a i pretenduje da bude članica Evropske unije. Ovdje je na djelu jedno političko mešetarenje koje je, nažalost, po Crnu Goru imalo uticaja i izazvalo političku krizu - zaključila je Novaković Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 12:27