Jovanović / - JOVANOVIć (FOTO: TVCG/PRINTSCREEN)
01/06/2024 u 12:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jovanović u SDT-upričao o kriminalcima bliskim NSD

Nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović dao je danas izjavu Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici povodom njegovih navoda da se u gradu od strane kriminalaca bliskih Novoj srpskoj demokratiji (NSD) vrše zastrašivanja predstavnika građana.

Jovanović je za Dan potvrdio i da je juče u budvanskoj policiji dao izjavu po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, koje je od njega zatražilo da pojasni navode iz svoga saopštenja.

Jovanović je nedavno ustvrdio da se vrše zastrašivanja predstavnika političkih partija od strane kriminalnih osoba bliskih NSD-u da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa tom listom koju on predvodi.

On je tada pozvao Specijalno državno tužilaštvo (SDT), Specijalni policijski tim i međunarodne partnere da hitno reaguju i spriječe maligni uticaj kriminalnih struktura u političke procese i zaštite izabrane predstavnike građane, uz tvrdnju da se kriminalne osobe voze blindiranim vozilima i naoružane su.

- Ovih dana vrše se zastrašivanja i prisiljavanja pojedinaca sa izbornih lista i predstavnika političkih subjekata da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa našom izbornom listom. Na taj način od strane organizovanog kriminala vrši se uticaj na političke procese i pojedince kako bi se na nasilan način formirala vlast oko nosioca liste NSD Mladena Mikijelja - naveo je Jovanović.

Lista "Budva naš grad": Nećemo ni sa DPS ni sa NSD

Nosilac liste "Za budućnost Budve - Budva naš grad", Mladen Mikijelj koji je poručio Jovanoviću da pokušava da u redovima NSD-a pronađe neke kriminalce, i ne razlikujući se nimalo od DPS-a želi da kriminalizuje one koji su dali najveći doprinos u borbi protiv te pošasti.

-Neljudski je da one čestite Budvane, koji su ga kada je došao u Budvu prihvatili kao najbližeg, vrijeđa na ovaj način, a oni su dali i te kako veliki doprinos da od jednog anonimusa postane značajna politička ličnost - naglasio je Mikijelj.

Rezultati izbora pokrenuli mnoga pitanja: U Budvi za dva državnika šest odbornika

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 10:55