Kovačević / -FOTO: ARHIVA, DAN
14/07/2022 u 07:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević: Neko ne može da podnese što je Srbin na čelu nikšićke opštine

Možete, gospodo, odrobijati i ubiti Marka Кovačevića, ali ne možete ubiti ideju i ne možete ubiti istinsku Crnu Goru, poručio je on

Neko ne može da podnese činjenicu da je na mjestu predsjednika opštine neko ko je Srbin, poručio je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević nakon jučerašnjih incidenata na Trgu Slobode. 

(FOTO i VIDEO) Incident u Nikšiću: Policija koristila suzavac, pogođeni kamenjem

- Postaje potpuno jasno zašto je danas došla grupa ljudi sa planom da napadne policiju i izazove incidente. Postaje potpuno jasno šta je bila meta onih koji su preko mjesec dana najavljivali ovaj skup i koji su učinili sve da do mirnog koncerta koji bi okupio porodične ljude na našem trgu, nezavisno od političkih i drugih razlika da zajedno proslavimo praznik, ne dođe.  Čitav ovaj incident i događaj im je trebao da bi koncentrisali ekstremiste i kriminalce da ugroze moju ličnu bezbjednost ne bi li tako pokušali da unesu dodatni nemir u ovo društvo i ne bi li nas pokolebali na putu normalizacije odnosa i stanja u Crnoj Gori.  Možete, gospodo, odrobijati i ubiti Marka Кovačevića, ali ne možete ubiti ideju i ne možete ubiti istinsku Crnu Goru koja je protiv ovakvih koji prijete na ovaj način kao gospodin sa slike ustala 13. jula 1941. godine- poručio je Kovačević. 

UP: Postupali smo u skladu sa nadležnostima, policajci povrijeđeni

Podsjetimo, tokom proslave Dana državnosti juče je došlo do sukoba okupljenih takozvanih pripadnika suveristisičkog bloka i komitskih organizacija sa policijom. Povrijeđena su tri policajca, a okupljeni su službenike gađali kamenjem. 

Kovačević o incidentima u NK: Morao sam djecu da spašavam, ovo Nikšićani nisu uradili

Iz policije su se sinoć oglasili da su postupali po nadležnostima, a Kovačević je takođe kazao da incidente nisu izazvali Nikšićani već "pojedini gosti koje niko nije dirao".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 10:52