Miodrag Lekić / - Lazar Ružić
23/03/2023 u 10:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić: Izbori bez obzira na odluku Ustavnog suda

Đukanović je samo jedna ceremonijalno formalna strana, i jasno je da je prekršio ustav. To je odradio da bi se stekao utisak da je on neko ko zavodi red u zemlji, ocijenio je Lekić

Mislim da je moguć scenario da Ustavni sud poništi Đukanovićev potez o raspuštanju Skupštine Crne Gore, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

Prema njegovim riječima, u tom slučaju parlament bi formalno mogao da nastavi sa radom, a samim tim i vlada, iako je, kako kaže to paradoks, piše portal RTCG.

"Ali ako dođe do tog scenarija, mislim da bi parlamentarna većina trebalo da raspušti parlament", ocijenio je Lekić.  

Lekić je istakao da odluku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da raspušti Parlament tumači neustavnom.

"Đukanović je samo jedna ceremonijalno formalna strana, i jasno je da je prekršio ustav. To je odradio da bi se stekao utisak da je on neko ko zavodi red u zemlji", ocijenio je Lekić.

Kazao je da napokon imamo Ustavni sud za odlučivanje, "ali nemamo još uvijek neke odluke koje bi pomogle u rješavanju političke krize". 

"Postoji mogućnost da se Đukanovićev ukaz tretira nelegitimnim i da samim tim ne proizvodi posledice, i onda bi moglo faktički doći do produženja mandata Skupštine. Ja lično mislim da je parlamentarna većina trebalo da raspiše izbore", ocijenio je Lekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:07