Boris Mugoša / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć, DAN
09/08/2024 u 14:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mugoša: Svi smo za izgradnju zdravstvenih objekata u Podgorici, ali se preskače nekoliko ključnih pitanja

Predstavnik Evropskog saveza i šef poslaničkog kluba Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je danas informaciju da je Uprava za kapitalne projekte, na inicijativu Ministarstva zdravlja, raspisala tender za izradu Glavnog projekta za Dom zdravlja u City kvartu.

- I treba graditi zdravstvene objekte u Glavnom gradu i za to smo svi… naravno, ne bih sad o dinamici realizacije faza projekta (određivanje parcele i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, idejni, glavni projekat i dr.) i tajmingu objave ovakvih i sličnih vijesti… Biće toga još do 29. septembr - napisao je Mugoša na mreži X.

Kako kaže, “u cijeloj toj priči (ne)namjerno se preskače ključno pitanje – ko će da radi u tim zdravstvenim objektima, da li će u istima biti dovoljno ljekova i medicinske opreme u svakom trenutku i sl”.

- Vidimo kakva nam je situacija npr. sa deficitom ginekologa u domovima zdravlja, odlivom ljekara u privatni sektor… I još jedna stvar… Neophodno je otvarati ambulante u prigradskim i seoskim područjima, jer i građani koji tamo žive treba da imaju neophodnu zdravstvenu njegu i zaštitu - zaključio je Mugoša.

Šimun: Građani Podgorice dobijaju najveći i najsavremeniji dom zdravlja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 21:10