Nikolić i Felten / - DPS
10/04/2024 u 12:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić - Felten: Uslov napredovanja ka EU je da se vlast prilagođava evropskoj praksi, a ne interesima partije

Demokratska partija socijalista izgradila je proevropsku platformu u Crnoj Gori i njen doprinos u susret dobijanju izvještaja o dobijanju privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 neće izostati, poručio je predsjednik Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić.

Nikolić se održao sastanak sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori Peterom Feltenom.

- Za Crnu Goru je u ovom trenutku najvažnije, da uprkos političkoj nestabilnosti u vlasti, sačuva šansu za brži napredak prema EU. Uslov je da vlada poštuje Ustav i zakone, i da predloge zakona šalje na mišljenje Evropskoj komisiji, umjesto da ih podešava interesima stranaka koje čine vladajuću koaliciju, jer takva država nema čemu da se nada, ponajmanje IBAR-u, kazao je Nikolić u razgovoru sa Feltenom, saopšteno je iz.Demokratske partije socijalista Crne Gore.    

image

Nikolić i Felten

- DPS

Podsjeća da je u temeljima aktuelne vlasti konstrukciona greška, jer kako kaže, politički akteri koji u Parlamentu podržavaju vladu, kontinuirano rade na promjeni spoljnopolitičkog kursa Crne Gore.

- Predsjednik Skupštine poručuje da se i dalje zalaže za iščlanjenje Crne Gore iz NATO-a, a poslanica parlamentarne većine na Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope glasa protiv prijema Kosova u tu organizaciju. To nije vlast koja može voditi zemlju u EU, ocijenio je Nikolić.

Raičković sa Feltenom: Iskoristiti prostor za unapređenje poslovne saradnje Njemačke i Crne Gore

Felten je naglasio je da se Crnoj Gori u ovom trenutku pružila izvanredna prilika da odlučujuće ubrza svoj proces pristupanja EU i izrazio očekivanje da će se svi politički akteri izdići iznad partijskih interesa tokom preostalog ispunjavanja privremenih mjerila za poglavlja o vladavini prava.

- Evropska unija i građani Crne Gore očekuju od vlasti i opozicije da u Skupštini Crne Gore zajednički postignu neophodne korake, kako bi se osiguralo brzo usvajanje ključnih nedostajućih zakona i reformi iz evropske agende, zaključio je Felten.

Tokom sastanka, razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim procesima na političkoj sceni i ocjenjeno je da put evropskih integracija države nema alternativu, posebno u kontekstu rastućih međunarodnih i regionalnih izazova.

Felten: Posjeta Berbok nije slučajna, ovo su odlučujući mjeseci za Crnu Goru i njen put ka EU

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:06