фото: СНП / - фото: СНП
03/03/2022 u 17:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

СНП Херцег Нови: Главни одбор да испоштује изборну вољу грађана

Такође је, истичу, постављен захтјев да се одустане од концепта формирања тзв. „мањинске Владе“, као квази категорије коју највиши правни акт, Устав државе Црне Горе, не познаје

Херцегновски Одбор Социјалистичке народне партије (СНП) упутио је Главном одбору странке захтјев да се испоштује изборна воља грађана и, како су казали, у оквиру парламентарна већине тражи рјешење кризе. Из новског Одбира СНП-а су казали да су на сједници коју су одржали 23. фебруара, а којој су присуствовали предсједник СНП-а Владимир Јоковић и посланица Данијела Ђуровић једногласно усвојили закључке поводом актуелне кризе.

Медиа центар партије је, како су додали, 27. фебруара на сајту партије и Фејсбук профилу објавило цензурисане закључке, што је чланство Општинског одбора, на сједници одржаној 1. марта оштро осудило.

- Општински одбор је на сједници од прекјуче поново једногласно потврдио претходно усвојене закључке и исте проширило додатним закључцима у циљу јасног и презицног информисања јавности о ставовима Општинског одбора СНП Херцег Нови и очувања јединства партије и гласачког тјела у општини Херцег Нови. Сходно наведеном, Општински одбор СНП Херцег Нови обавјештава јавност да је према Главном одбору СНП ЦГ поставио захтјев да се испоштује изборна воља грађана Црне Горе, исказане на парламентарним изборима од 30. августа 2020. године и да се у складу са наведеним, у оквиру постојеће парламентарне већине тражи рјешење кризе власти у Црној Гори - наводи се у саопштењу.

Такође је, истичу, постављен захтјев да се одустане од концепта формирања тзв. „мањинске Владе“, као квази категорије коју највиши правни акт, Устав државе Црне Горе, не познаје.

“Сходно наведеном, у потпуној је супротности са основним принципијелним начелима СНП-а да ова партија након тридесетогодишње борбе против ДПС-а очекује подршку од ове политичке партије за формирање тзв.“мањинске Владе“. Недопустиво је да се оваквим поступцима омогућава амнестија свих оних појединаца и група, који су кроз бројне афере и почињена кривична дјела нанијели огромну штету, на првом мјесту чланству СНП-а, а потом и свим грађанима Црне Горе. У том смислу Општински одбор СНП Херцег Нови искључује сваки вид сарадње са ДПС-ом, како у конститутивном, тако и у гласачком облику”, пише у саопштењу.

Међутим, додају, уколико се у оквирима постојеће парламентарне већине не може изнаћи рјешење које ће бити у складу са изборном вољом грађана са парламентарних избора од 30.августа, Општински одбор СНП Херцег Нови захтјева од Главног одбора да се опредијели за једино исправно решење које би водило расписивању ванредних парламентарних избора.

- Исто тако, Општински одбор СНП Херцег Нови је предметним закључцима обавезао чланове Главног одбора СНП ЦГ из Херцег Новог да на сједницама ГО СНП гласају и изјашњавају се искључиво у складу са ставовима и закључцима Општинског одбора СНП Херцег Нови. На крају, Општински одбор СНП Херцег Нови даје пуну подршку осталим општинским одборима који слиједе и изражавају исто мишљење у вези са изнијетим начином рјешавања актуелне политичке кризе у земљ - закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 20:32