SNP / - IN4S
14/07/2022 u 12:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNP: Što prije procesuirati vinovnike jučerašnjih incidenata u Nikšiću; Radimo zajedno za dobrobit svih

SNP CG osuđuje napad na kamermana RTV Nikšić i prijetnje upućene novinaru "Pobjede" i apeluje da se ništa slično više nikad ne dogodi nijednom posleniku javne riječi u Crnoj Gori, jer je napad na medije i novinare udar na same temelje demokratije

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozvala je nadležne državne institucije da što prije identifikuju i procesuiraju vinovnike jučerašnjih incidenata i nemilih scena kojima smo svjedočili u Nikšiću. 

- Takođe, pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da utvrdi da li je u postupcima pripadnika nikšićke policije bilo eventualnih propusta i da, u skladu sa tim, sankcioniše one koji su iste dozvolili ili napravili - kazali su iz SNP-a. 

Socijalistička narodna partija takođe je osudila napad na kamermana RTV Nikšić i prijetnje upućene novinaru "Pobjede" i apeluje da se ništa slično više nikad ne dogodi nijednom posleniku javne riječi u Crnoj Gori, "jer je napad na medije i novinare udar na same temelje demokratije".

- Sa žaljenjem konstatujemo da ni 13. jul, najveći državni praznik i dan koji bi trebalo da nas sve okuplja i objedinjava u ljubavi i ponosu prema zemlji u kojoj živimo, nije mogao proći bez tužnih dešavanja koja su rezultirala opštom tučom, napadima na policiju i povredama brojnih učesnika jučerašnjih skupova - ističu iz SNP-a.

Iz ove partije apeluju na građane Nikšića i cijele Crne Gore da smire tenzije i strasti i da prevaziđu podjele i nesporazume koji su nam već toliko štete nanijeli.

- Pozivamo sve građane da se uzdrže od učešća u događajima koji samo bacaju mrlju i ljagu na ponosno lice naše zemlje. Imamo samo jednu zajedničku kuću, u kojoj svi treba da živimo slobodno, da se poštujemo i uvažavamo kao prijatelji, braća i kumovi, što je viševjekovna tradicija Crne Gore. Radimo zajedno za dobrobit i napredak svih nas i naše države i trudimo se da našoj djeci ostavimo bolje društvo i šansu za prosperitetniju i svjetliju budućnost - zaključili su iz SNP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 16:55