Spajić u Briselu / - SKRINšOT/MREžA X
19/09/2024 u 17:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Spajić: Crna Gora napravila značajne rezultate koji su za primjer svima

Premijer Milojko Spajić saopštio je da je Crna Gora napravila značajne rezultate koji su za primjer svima.

- Plan rasta daće zamajac našem daljem ekonomskom napretku, a Reformska agenda, koju ćemo usvojiti sljedeće sedmice, osiguraće naš ubrzani put ka punopravnom članstvu. Cilj je jasan – Crna Gora, 28. članica do 2028 - kazao je Spajić nakon sastanka u Briselu. 

On je naveo da je sastanak sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom Fon der Lajen kao i ostalim liderima Zapadnog Balkana bio vrlo prijateljski.

- Istaknuto je da je Crna Gora postigla značajne rezultate do sada i da je naša evropska agenda vrlo ambiciozna. Već sljedeće sedmice ćemo usvojiti Reformsku agendu na vladi i sve mjere koja ona podrazumijeva, tako da treba da držimo taj vrlo visok tempo koji smo do sada imali - naveo je on. 

Spajić sa Fon der Lajen i liderima ZB: Reformska agenda biće usvojena naredne sedmice

Na pitanje da li očekuje Fon der Lajen uskoro u našem regionu, Spajić odgovara da bi "trebalo da uskoro imamo predsjednicu i u Crnoj Gori i u ostalim zemljama Zapadnog Balkana".

- Nadamo se da ćemo do tada imati i neke konkretne rezultate da prezentujemo jer je uvijek lijepo sa rezultatima doći na sastanak jer ljudi iz Brisela to vrednuju - zaključio je Spajić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:06