/ FOTO:IVAN PETROVIC-IPE
01/07/2024 u 15:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Spajić: Ispoštovali smo poslovničku dužnost, potez DPS-a legitiman

Vlada je ispoštovala poslovničku dužnost i njeni predstavnici došli su u Skupštinu da odgovaraju na pitanja poslanika, kazao je premijer Milojko Spajić, navodeći da je prekidanje današnje sjednice legitiman vid protesta opozicije.

Spajić je novinarima u Skupštini, upitan zašto nije došao u subotu na sjednicu posvećenu Premijerskom satu, rekao da je imao informaciju da je šef poslaničkog Kluba Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić poslao poruku da se radi građana sjednica odgodi za ponedjeljak.

- Nijesam imao priliku, zbog zgusnutog rasporeda, da odgovorim ranije na tu ponudu, izvinjavam se na kasnom odgovoru - naveo je Spajić.

On je kazao da ne znaju zašto danas nije dozvoljeno da se održi sjednica - da li je u pitanju strah, ili nešto drugo.

- Ja sam tu, članovi Vlade su bili tu, ispunili smo poslovničku dužnost. Razumijemo i opoziciju, ovo je jedan vid protesta poptuno legitiman -naveo je Spajić.

On je istakao da je za Vladu parlament bitan i da izvršna vlast treba da ispoštuje parlament na najvišem mogućem nivou.

Kako je kazao Spajić, u posljednjih sedam mjeseci saradnja Vlade i Skupštine bila je na jako dobrom nivou.

- Imamo rezultate, ostvarili smo IBAR, mislimo da je to najvažniji pokazatelj da parlament funkcioniše, jer je uradio velike stvari, a tek će da uradi - naveo je Spajić.

Živković: Prekidanje premijerskog sata odgovor na nepoštovanje institucija

On je pozvao opoziciju da zajednički pripremaju zakone.

- Želimo da se svi ujedinimo u napretku Crne Gore. Mislim da i Vlada i većina stoje iza tog poziva - dodao je Spajić.

Upitan zašto se nije pojavio u subotu na Premijerskom satu, Spajić je ponovio da je to uradio radi građana.

- Andrija Nikolić je napisao na grupi šefova poslanickih klubova da radi građana sjednica treba da bude u ponedjeljak, ne radi njegovog hira. Ja nijesam imao problem, nego radi odnosa prema građanima smo prihvatili tu inciijativu Kluba DPS-a - kazao je Spajić.

On je istakao da je njegova greška što su kasno odgovorili.

- Nijesam rekao da sam bio u Briselu, nego smo radi posjete Briselu imali mnogo stvari koje smo morali da radimo, čitav vikend smo radili. I danas imamo after te posjete u Briselu i stvari koje nijesmo završili - rekao je Spajić.

Abazović: Spajić pobjegao sa Premijerskog sata uz pomoć DPS-a

Kako je naveo, Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, koji je danas u Skupštini, bio je jedna od najvećih tema tokom posjete Briselu.

- Taj zakon je trebalo danas da prođe glat, jer je on glavni uslov za SEPA-u. Umjesto da svi danas podržimo takav zakon, napravili smo performans - rekao je Spajić i istakao da će taj zakon svakako biti usvojen.

On je poručio da će doći na naredni Premijerski sat

Spajić je, upitan da prokomentariše otkazivanje posjete predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, rekao da su u konstantnoj komunikaciji i prijateljskim odnosima.

- Ne mogu da zamislim situaciju gdje bi Mišel odložio posjetu zbog rezolucije koja odaje pijatet žrtvama u Drugom svjetskom ratu. Mislim da ima druge razloge i da je upravo zato pozvao (Jakova) Milatovića u Brisel, jer da je bilo kakav drugačiji scenario bio, ne bi ga pozvao -dodao je Spajić.

.

(VIDEO) Premijerski sat odložen, poslanici DPS-a blokirali govornicu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 17:43