Pokret URA / - URA
18/06/2024 u 14:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

URA: Podaci američkih institucija dokazali bliskost Spajića sa Do Kvonom

Najsvježiji podaci američkih institucija dokazali su bliskost Milojka Spajića sa Do Kvonom, što smo mnogo puta do sada i tvrdili, ali i otkrili kršenje zakona od strane, po svemu sudeći, odlazećeg premijera Spajića, ističu iz Građanskog pokreta URA.

Oni su to naveli u komentaru danas objavljenih podataka američke Agencije za hartije od vrijednosti (SEC) koji govore da je "Spajić kao fizičko lice bio 16. na listi ulagača u kompaniji južnokorejskog državljanina Do Kvona, Teraform Labs".

Iz URA-e dodaju da je Spajić još jednom pred javnošću uhvaćen da ne govori istinu time što je ranije naveo da je Do Kvon prevario firmu u kojoj je radio, ne pominjući i njegovo lično ulaganje koje je na kraju vrijedilo čak 90 miliona dolara.

Upitali su Spajića da li je ikad uplatio porez na kapitalnu dobit u Crnoj Gori, što je prema zakonu bio dužan da učini, zašto Agenciji za sprječavanje korupcije nije prijavio posjedovanje ogromne vrijednosti u kriptovalutama, ali i kada će građane Crne Gore upoznati sa svojim kripto novčanikom.

Naglašavaju da najnoviji podaci otvaraju novu stranicu Spajićevih afera i da bi nadležni organi trebali da utvrde njegovu odgovornost u ovom slučaju.

- Nakon gubitka legitimiteta i strmoglavog pada podrške u opštinama gdje su održani lokalni izbori, kao i jučerašnji diplomatski skandal koji ne pamti naša država, Spajiću je samo ostalo da podnese ostavku i prestane sa brukanjem Crne Gore i njenih institucija, zaključili su iz Građanskog pokreta URA.

Abazović: Spajić je pao u mojim očima, Milatović je ozbiljan političar

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

25. jun 2024 15:07