/ - фото: ИГОР ШЉИВАНЧАНИН
02/02/2022 u 14:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ваг Бечићу: Скупштина ЦГ је један од кључних партнера Мисије ОЕБС-а

Бечић је истакао значај данашње донације која обухвата опрему за симултано превођење која ће додато унаприједити рад Скупштине и радних тијела

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се данас са шефицом Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Доминик Ваг, поводом уручења донације мобилне опреме за симултано превођење.

Предсједник Скупштине том приликом изразо је захвалност амбасадорки на цјелокупној помоћи коју ОЕБС, као важан стратешки партнер у учвршћивању мира, демократије и безбједности у региону, пружа Црној Гори у спровођењу реформи и даљем јачању демократског развоја.

Предсједник Бечић подсјетио је на подршку Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, када је у питању омогућавање уживо преноса сједница скупштинских одбора, набавка роботизованих камера и додатне опреме за двије конференцијске сале, како би се побољшао постојец́и систем информационе технологије Парламента, као и донација у виду вриједне информатичке опреме која ће подржати рад Е-Парламента и одржавање електронских сједница у Плавом салону.

„- За годину и по дана традиционално добру сарадњу смо додатно учврстили и довели до највећег нивоа у историји наших односа. Такође, захваљујемо и на свим донацијама Скупштини Црне Горе уз помоћ којих смо постигли неке од највећих подухвата на пољу јачања отворености и транспарентности. Зато можемо рећи да сте умногоме заслужни за резултате по којима смо препознати домаћој и међународној јавности у овом периоду- навео је предсједник Бечић.

Бечић је истакао значај данашње донације која обухвата опрему за симултано превођење која ће додато унаприједити рад Скупштине и радних тијела, као и сарадњу са међународним партнерима.

Такође, предсједник Скупштине је као посебну област сарадње са ОЕБС-ом издвојио партнерство на пројектима који се тичу едукације скупштинских службеника и парламентараца, те реализовање великог броја активности у тој области.

Шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Доминик Ваг казала је да је Скупштина Црне Горе један од кључних партнера Мисије, те да је кроз снажно партнерство реализовано низ значајних пројеката.

- Прошле године, 121 запослени у стручној служби Скупштине, укључујући и посланике, учествовали су у разним радионицама. Резултати наше међусобне сарадње су јасни: Скупштина је транспарентнија, може да обавља свој рад виртуелно. Родно је осјетљива институција, а њени запослени су стекли нове вјештине- казала је Ваг.

Она је додала да са опремом коју је Мисија данас обезбиједила, Скупштина ће моћи да досегне ширу публику пружањем превода гостујуц́им делегацијама, страним политичким представницима и међународним учесницима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 13:55