/ - SASAMATIC
19/08/2023 u 20:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: "Jadran" je najljepši ambasador Crne Gore na moru, Tivat je njegova luka

Ovaj prelijepi jedrenjak i danas podsjeća na davna vremena kada su jedrenjaci otkrivali svijet i omogućili napredak civilizacije, kazao je premijer

"Jadran" najstariji, najbolji i najljepši ambasador Crne Gore na moru, poručio je večeras premijer Dritan Abazović na proslavi 90. godišnjice školskog broda “Jadran” koja je upriličena u Tivtu. 

- ‘Jadran‘, kao najljepši starac u poodmaklim godinama, i danas ne ostavlja ravnodušnim posmatrača koji zna šta je more i koji cijeni more, već svojom ljepotom zadivljuje svakog ko ga vidi. Ovaj prelijepi jedrenjak i danas podsjeća na davna vremena kada su jedrenjaci otkrivali svijet i omogućili napredak civilizacije. Naš Jadran je ploveć kroz istoriju časno i ponosno predstavljao  države čiju je zastavu viorio i dijelio njihovu sudbinu, uvijek pričajući priče sa svojih krstarenja koja su ušla u istoriju” istakao je premijer. 



Premijer je rekao da brod Jadran dio tradicije Crne Gore i da ne bi volio da bude dio bilo kakvog spora.

- Smatram da je školski brod Jadran crnogorski. Tivat je kuća i luka broda i on ovdje pristaje najkomotnije i najljepše- rekao je premijer u izjavi novinarima.

On je kazao da Vlada treba da uloži napore da se brod renovira.

"Drago mi je da porodica Bukovac već vrši neke aktivnosti u tom pravcu, zajedno sa Ministarstvom odbrane", rekao je Abazović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:35