/ - FOTO: GOV.ME
31/01/2023 u 14:16 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Najvažnije je da dobijemo novog predsjednika, podrška kandidatima koji su građanski orijentisani

Gordijev čvor što se Ulcinja tiče je presječen i dok je ove Vlade nema toga ko će moći da zamrsi stvari, poručio je Abazović

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović posjetio je danas sa ministrima Ulcinji i Upravu tog grada. On je govorio o ulaganjima u tu Opštinu kao i poboljšanim  djelovima strukture tog grada a koja se tiče i zdravstva i turizma.

Pored toga, riječi je bilo i o aktuelnoj političkoj temi a to su predstojeći izbori.

Abazović  je na pitanje novinara kazao da će vjerovatno tokom naredne sedmice imati konsultacije u partiji vezano za predsjedničke izbore i da je za sada fokus na rad i funkcionisanje Vlade.

- Moj stav je od ranije poznat, najvažnije je da dobijemo novog predsjednika, da bude građanski i evropski....Svi kandidati koji su do sada načelno ušli u trku su zanimljivi - kazao je Abazović.

Na pitanje da li podržava Milojka Spajića rekao je da onim što je kazao podržava na neki način sve one koji su građanski orijentisani.

Kako je kazao, ne vidi razlog da se ne izaberu sve sudije Ustavnog suda, njih četiri. 

- Apel Vlade je od početka da se to trebalo davno odraditi... Vjerujem da ćemo za neke dvije sedmice dobiti funkcionalan Ustavni sud, ako ne bude politizacije.. Samo moramo da budemo svjesni činjenice da ako DPS računa da će kandidat manjinskih naroda zapravo biti kandidat DPS-a , to im je pogrešna računica - smatra Abazović.

Abazović je naglasio da je Ulcinj za samo šest mjeseci postao pozitivan primjer upravljanja i da nema nikakve finansijske krize za grad.

- Danas smo na lokalitetu hotela "Ggaleb", gdje se nadamo da će u novom ruhu za tri godine raširiti svoja krila..priča da će se ovdje graditi stanovi je netačna....Mi smo jako blizu dogovora i potpisivanja aneksa za hotel " Jadran"..Kad je riječ o Mediteranu, sve vile će biti spremne za sezonu 2023....Ni tu nije kraj, treba da krene da se gradi hotel sa pet zvjezdica, taj projekat ćemo predstaviti korz 30 dana...- nabrojao je Abazović i dodao da će samo ova tri projekta obezbijediti oko 1000 radnih mjesta.

Abazović je govorio i o mostu na Bojani i maloj laguni. Kazao je da razumije skepticizam, da su ovo sve projketi u načelu, ali da narod prethodnih 30 godina nije vidio pomaka.

- Gordijev čvor što se Ulcinja tiče je presječen i dok je ove Vlade nema toga ko će moći da zamrsi stvari- poručio je Abazović.

Kazao je i da očekuje da će do kraja mjeseca imati lijepe vijesti vezano za gradnju mosta na Bojani.

- Biće raspisan međunarodni konkurs za uređenje Male plaže i tunela koji će je povezati sa Limanom. To bi trebalo da promijeni lice Ulcinja. Konkurs je u toku i za izgradnju novog stadiona u toj opštini...Ovdje su ljudi veliki fanovi fudbala i očekujem da uskoro dobiju i novi stadion - poručio je Abazović.

On je naglasio da Velika Plaža i Solana ostaju kao teme za koje će Vlada imati poseban interes.

Abazović je najavio i da će u narednih 15-20 dana krenuti izgradnja novog bloka Doma zdravlja-

- Očekujemo i da se početkom marta završe svi radovi na novoj, renoviranoj Hitnoj pomoći - rekao je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:30