фото: Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма / - фото: Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма
02/12/2021 u 10:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бугарин: У интересу садашњих и будућих генерација заштита људи и животне средине

Техничка мисија за подршку ЦГ у имплементацији УНЕЦЕ Конвенције о ефектима индустријских несрећа

Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма у сарадњи са Економском комисијом Уједињених нација за Европу, кроз Програм помоћи Конвенције о индустријским акцидентима током 30. новембра и 01. децембар ове године организовало је Техничку мисију за подршку Црној Гори у имплементацији УНЕЦЕ Конвенције о прекограничним ефектима индустријских несрец́а.

- Генерални директор Директората екологије, у Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма, Душан Бугарин нагласио је да је у интересу садашњих и будућих генерација, заштита људи и животне средине од посљедица индустријских удеса кроз унапређење свих мјера које подстичу рационалну, економску и дјелотворну употребу превентивних мјера, мјера спремности и мјера реакције- наводе у саопштењу.

Додао је да Црна Гора треба да утврди чињенице, недостатаке и све препреке како у регулаторном оквиру тако и имплементацији Конвенције, а све у циљу идентификовања специфичних потреба.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:17