/ Почиње упис у вртиће, фото: А.Д.
26/05/2021 u 07:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас почиње упис у вртиће

Због цjелокупне ситуациjе са пандемиjом корона вируса Министарство просвjете, науке, културе и спорта апелуjе на родитеље да, због безбjедности jавног здравља, упис, уколико су у могућности, обављаjу електронским путем

Упис дjеце у предшколске jавне установе у Црноj Гори за школску 2021/22. годину почиње данас, а траjаће 15 дана, саопштено jе из Министарства просвjете, науке, културе и спорта.

Дjеца коjа су претходне 2020/21. похађала програме предшколског васпитања и образовања сматраће се уписаним од 1. септембра 2021. године.

Због цjелокупне ситуациjе са пандемиjом корона вируса Министарство просвjете, науке, културе и спорта апелуjе на родитеље да, због безбjедности jавног здравља, упис, уколико су у могућности, обављаjу електронским путем.

- Почев од данас биће активан портал www.upisi.edu.me за упис дjеце предшколског узраста у jаслице и вртиће. Осим електронског начина, постоjи могућност да се упис обави непосредно у установи - наводи се у саопштењу.

Родитељи дjеце коjа се по први пут уписуjу у установу или су била исписана из предшколске установе током школске 2020/2021. године приjаву за упис ће подносити електронским путем на адресу www.upisi.edu.me.

- Е-упис у вртиће обавља се на истоj адреси као и упис у основне школе и родитељи ће процедуру моћи да обаве без чекања у редовима и доласка у установу. Портал ће бити доступан од данас у било коjе доба дана и ноћи - наводи се у саопштењу.

По правилу, упис у предшколске установе траjе петнаест дана.

- Процедура уписа се спроводи уношењем матичног броjа дjетета чиме се повлачи велики броj података, тако да нема потребе за изводом из матичне књиге рођених, али ни потврдом Центара за социjални рад - наводи се у саопштењу.

Уговори о боравку и исхрани дjеце ће се склапати почетком нове школске године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 07:49