Нада и Нина Булатовић са Ћурићем / - фото: Б.Б.
30/11/2021 u 13:54 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Момиру Булатовићу престижно признање Почасни грађанин Требиња

Признањем Требињци су изразили захвалност Булатовићу за посебан допринос у одбрани града Требиња током одбрамбено-отаџбинског рата

Престижно признање Требиња, почасни грађанин тог града, jуче jе уручено представницима породице покоjног Момира Булатовића. Признање jе његовоj супрузи Наду и кћерки Нини уручио градоначелник Требиња Мирко Ћурић. Признањем Требињци су изразили захвалност Булатовићу за посебан допринос у одбрани града Требиња током одбрамбено-отаџбинског рата.

image

Градоначелник Требиња

- фото: Б.Б.

Ћурић jе изразио жаљење што се признање додjељуjе постхумно.

- Важно jе да се сjећамо људи коjи су оставили дjела иза себе. Требињци никада не могу да забораве шта се дешавало у том периоду - рекао jе између осталог Ћурић.

У име породице представницима градске Управе Требиња захвалио се Балша Павлов Булатовић.

image

Балша Павлов Булатовић

- фото: Б.Б.

- Данас се не зна ко jе срећниjи и задовољниjи, и не зна се ко кога награђуjе и ко коме даjе почаст и титулу.  Да ли Требиње награђуjе Момира, или он даруjе своjу уjчевину и своjу Херцеговину? Ми ћемо увиjек памтити његов грч за Републиком Српском исто онако као бол и стрепњу за рањеном Црном Гором - казао jе Булатовић.

image

Породица Булатовић са градском управом Требиња

- фото: Б.Б.

Требињци су се први сjетили да Момира, истакао jе он, окуjу у незаборав, исто онако као што су се Требињци оног времена, на предлог великог Jована Дучића, 1943. године, организовали да ванвременског пjесника и владику Петра Другог Петровица Његоша орденуjу спомеником, првим на земаљскоj кугли.

Породица покоjног Булатовића Градскоj библиотеци у Требињу даривала jе 60 примjерака његових књига.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 11:03