/ - SRDJA BOLJEVIC
10/04/2023 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Bizarna objava Željka Mitrovića: Ovo je tajna vječne mladosti

Ako mozak kontinuirano izložimo i držimo u stanju dječije znatiželje, on se opire atrofiranju, napisao je on na Instagramu

Vlasnik „Pink“ televizije Željko Mitrović izuzetno je aktivan na društvenim mrežama gdje se često hvali svojim dostignućima i daje mišljenje na različite teme.

Ovog puta Mitrović je govorio o važnosti održavanja mentalne snage i razvoja nervnog sistema, te otkrio tajnu vječne mladosti.

- Stvari su užasno jednostavne, kad budemo shvatili da kretanje zemlje i druga kosmička kretanja, nisu odrednica za protok vremena, već isključivo angažovanost našeg neuronskog i dendritskog sistema, shvatićemo, da vremena ima i na pretek ako sami ne demobilišemo i ne pasiviziramo naš centralni nervni sistem, a to nam donosi komformizam i nenaprezanje u kome značajno pomaže internet i AI. Ako mozak kontinuirano izložimo i držimo u stanju dječije znatiželje, on se opire atrofiranju, zapravo se opire ubrzavanju našeg unutrašnjeg clock-a, koji je jedina prava odrednica protoka vremena! Od 23. godine, unutrašnji clock se ubrzava jer nema nove izazove, i tada centralni nervni sistem daje signal ćelijama da ulaze u period manjeg napora, najčešće kada se zaposlimo, otpočinje proces zombiranih neaktivnosti mozga!- napisao je on.

Podsjetimo, prethodna objava Mitrovića bio je njegov razgovor sa robotom koji koristi vještačku inteligenciju kako bi mu odgovarao na pitanja. 

Ovaj bizaran snimak se proširio društvenim mrežama, a prvo je emitovan na Pinku, televiziji koja koristi nacionalnu frekvenciju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:41