/ - FOTO YOUTUBE: INSAJDER VIDEO
26/04/2022 u 22:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детаљи убиства Миловца: Како су Шарић и Ћосић сковали план за ликвидацију

Према информацијама из документа, а на основу порука припадника ове групе, убиство Милана Миловца се догодило по наређењу Шарића и хрватског држављанина Петра Ћосића

Хрватски огранак клана Дарка Шарића је до детаља разрадио план убиства Милана Миловца на Еквадору, а саму ликвидацију су смишљали скоро десет мјесеци, након што је у клану дошло до раскола због послова са дрогом које је Миловац преузео, пише Блиц.

Ово се између осталог наводи у налогу за спровођење истраге хрватског Државног тужилаштва за организовани криминал, против криминалног клана Дарка Шарића. Према информацијама из документа, а на основу порука које су припадници ове групе размјењивали, убиство Милана Миловца се догодило по наређењу Шарића и хрватског држављанина Петра Ћосића, а организовао га је Мануел Вулић.

Нетрепељивост између хрватског огранка Шарићевог клана и Милана Миловца владала је мјесецима прије његове смрти. Шарић је сматрао да му неко ради иза леђа, да шурује са добављачима дроге у Еквадору, те и да је одговоран за нестанак новца. Ове сумње Шарић је изразио тек након што су му хрватски сарадници Ћосић и Вулић, како се сумња, предочили да се нешто чудно дешава са Миловцем.

Како се сумња, убиству Миловца претходио је низ порука између Шарића и осумњених Миловца и Ћосића. У једној од пресретнутих порука Ћосић је Шарићу проследио је Миловац “одавно зрео” и да га треба “смакнути што прије”, пише Блиц наводећи да је редакција имала увид у документацију.

- Он потом наводи да је Миловац са “оном фукаром Пастом” (добављачем дроге из Јужне Америке са којим су имали проблем) и да “Оли” тачно зна гдје он живи и гдје се креће, након чега опет говори Шарићу да би га он “послао на пут” - наводи се.

Тада Шарић први пут директно указује да сумња да му Миловац ради иза леђа. Наиме, како се сумња, он је у комуникацији се НН особом навео да се Чупави, што је такође један од Миловчевих надимака, “отео контроли” и да мисли “да му је сада крај”, те да не жели да размишља, да ће им “намјестити некога и да ће смрад добити своје”.

Шарић је, како пише, рекао да је он лично покушао да му да шансу јер му је близак, али да није примијетио промијене у сарадниковом понашању.

- Коментарисао је како је “прави алкос и наркоман” и да га је зато откачио - пише.

У једној од наредних комункација Ћосић је објаснио Вулићу да су он и “Гати одлучили да оде”, гдје му је рекао да он има адресу на којој Миловац живи, а да ће Гати (кодно име Шарића), како се сумња, послати људе које има у Јужној Америци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:06