Kapetan Marko Bekavac / - SKRINšOT/HRT
19/07/2024 u 11:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Hrvatski kapetan ostaje u turskom zatvoru

Juče je nastavljeno suđenje hrvatskom kapetanu Marku Bekavcu pred turskim sudom. Njegova sudbina još je uvijek neizvjesna, a nastavak suđenja zakazan je za 16. septembar 2024.

. Zapovjednik Bekavac, kao i ostalih devet članova posade ostaju u turskom zatvoru u kojemu su od početka oktobra prošle godine kada je na brodu za prevoz rasutih tereta Phoenician-M pod njegovim zapovjedništvom pronađena droga.

– Iako svi želimo da se ovo što prije okonča i nadamo se da će nakon suđenja naš kapetan kao slobodan čovjek doći kući, na žalost, ovo je bila očekivana odluka. Imenovan je novi predsjednik Sudskog vijeća, s obzirom na to da je ova bivša predsjednica otišla na novu funkciju. On je sebi dao još malo vremena prije donošenja odluke – javio nam je Neven Melvan, koji je ispred Sindikata pomoraca Hrvatske bio na ročištu u Turskoj.

Kaže da je ročište održano u četvrtak, drugo po redu, prošlo dobro. Jako je zadovoljan držanjem kapetana Marka Bekavca pred Sudom.

Droga na brodu "Jadran": Odbrana traži da se iz dokaza izuzme zapisnik o pretresanju vojnog objekta Opatovo

Saslušani su još neki svjedoci, a članovi posade su još jednom iznijeli svoje obrane s obzirom na to da je novi predsjednik Sudskog vijeća želio iz njihovih usta da čuje što oni kažu na optužbu. Oni su ponovili svoje iskaze, obrana je takođe iznijela neke nove argumente u korist posade broda. Na kraju, donesena je očekivana odluka da se sve skupa odgodi za još nekoliko mjeseci – ispričao je Melvan nakon ročišta.

Kapetan Bekavac je kada se ukrcao na brod u Kolumbiji, od kompanije tražio fizičku zaštitu broda i postavljanje kamera jer je sumnjao kako bi im u kolumbijskoj luci mogla biti podmetnuta droga. Međutim, odbili su ga.

Turske vlasti su uhvatile polovinu članova, a drugu polovinu pustili, piše Jutarnji list.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 20:36