FOTO: SBB
17/06/2021 u 22:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радончић: Одлука Црне Горе је велика, усвајањем Резолуције ставили су се на праву страну историје

Црна Гора је послала поруку свим државама Балкана и показала начин на који треба да се односе према геноциду почињеним над Бошњацима у Босни и Херцеговини

Предсједник Савеза за бољу будућност у Босни и Херцеговини, Фахрудин Радончић, поздравља одлуку Скупштине Црне Горе, која је усвојила Резолуцију о геноциду у Сребреници, пише Аваз.ба.

-Савез за бољу будућност БиХ и ја с дубоким поштовањем поздрављамо данашњу одлуку Скупштине Црне Горе, која је усвојила Резолуцију о геноциду у Сребреници којом се осуђује и забрањује јавно негирање геноцида. Ово је велика одлука Скупштине Црне Горе коју су подржали посланици и позиције и опозиције, на томе им честитамо. То доказује да је Црна Гора држава која зна вредновати цивилизацијске вриједности и да се усвајањем данашње резолуције ставила на праву страну хисторије-казао је Радончић.

Додаје да је званичном резолуцијом у Скупштини, осудом геноцида у Сребреници и забраном јавног негирања Црна Гора је послала поруку свим државама Балкана и показала начин на који треба да се односе према геноциду почињеним над Бошњацима у Босни и Херцеговини.

-Вјерујемо да ће резолуција црногорске скупштине потакнути све оне у БиХ који се тренутно противе забрани јавног негирања геноцида да промијене досадашњи декадентни став, како би Парламентарна скупштина БиХ коначно могла донијети закон о забрани негирања геноцида у нашој земљи - навео је Радончић, саопшено је из СББ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 17:52