Aleksandar Vučić / - FOTO: INSTAGRAM
01/10/2024 u 17:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Vučić: U Prištini se priča o ratu, a u Beogradu o razvoju

U Prištini se priča o ratu, a u Beogradu isključivo o razvoju, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da dijaloga nije bilo jer to druga strana nije željela.

Vučić: I Milo i ja smo opsjednuti Srbijom, ja je volim, a on je mrzi

- U Prištini se priča o ratu, u Beogradu se ne priča o ratu. Ja sam sve vrijeme pričao o razvoju Srbije, kako moramo da se mijenjamo. Ljudi koji bi da ratuju ne razmišljaju kako da rade i uče više, kako da prave univerzitete i fakultete drugačijim i boljim. Mi ne volimo da ratujemo i ne planiramo da ratujemo. Mi samo želimo da sačuvamo svoj Ustav, svoje vitalne nacionalne i državne interese poštujući Albance, razgovarajući i rešavajući probleme kroz dijalog- rekao je Vučić u Ženevi upitan za dijalog i pominjanju rata na Kosovu, piše Kosovonline.

Istakao je da se plaši da dijaloga nije ni bilo zato što jedna strana to nije željela, a ta strana, ukazao je - nije srpska.

- Vjerujem da će se prilike promeniti u budućnosti i da će neko dobro razumjeti da od dijaloga i kompromisnih rješenja svi imaju koristi. To da se prijetnjama stvari rešavaju, etničkim čišćenjem Srba, prije svega sa sjevera Kosova, nije ozbiljna politika i ona neće donijeti rezultate- podvukao je Vučić.

Na pitanje u vezi sa protestima u Preševu, kazao je da srpske vlasti pažljivo slušaju sve građane i Preševa i Bujanova, sve njihove primjedbe i najavio da će uskoro doći u posjetu tom dijelu zemlje.

Ukazao je, ipak, da se tamošnji protesti više tiču gubitka vlasti "pro-Kurtijevih" snaga, posebno u Bujanovcu.

- Ne sviđaju im se Albanci koji su na vlasti, doduše zajedno sa Srbima u Bujanovcu. Protesti su demokratsko pitanje. Kod nas su demonstracije, za razliku od situacije u Prištini, dozvoljene. Nemamo problem kada Albanci demonstriraju, pažljivo slušamo sve njihove primjedbe. Smatram da je najvažnije da dovedemo nekog od velikih investitora prije svega u Bujanovac, ali i u Preševo- rekao je predsjednik Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 17:47