Јутарња кафа / - Јутарња кафа
02/03/2022 u 15:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Британац се предозирао кофеином

Међутим, стручњаци су упозорили да приликом узимања овог праха постоји ризик од прекорачења препоручене количине, што може бити фатално

Фитнсс тренер из Велике Британије преминуо је након што је узео кофеин у праху који је еквивалентан до 200 шоља кафе.

Отац двоје дјеце Том Менсфилд погрешно је израчунао количину праха на кухињској ваги. Истрага је открила да је 29-годишњаку из Колвин Беја позлило одмах након што је попио своју мјешавину 5. јануара 2021.

Долазећи до закључка о несрећи, патолог Џон Гитинс рекао је да је узрок смрти тровање кофеином.

Кофеин користе поједини посјетитељи теретана, а неке веб странице о фитнесу га препоручују за побољшање спортских перформанси у одређеним дозама.

Међутим, стручњаци су упозорили да приликом узимања овог праха постоји ризик од прекорачења препоручене количине, што може бити фатално.

У уторак је на Суду истакнуто како се Мансфилд почео хватати за груди и да се жали се да му срце убрзано куца након што је конзумирао производ. Неколико минута касније, након што је отишао да спава, почео је пјенити на уста. Његова супруга Сузана алармирала је сусједе и обитељ, те позвала хитну помоћ.

Болничари су га покушавали реанимирати 45 минута, али је касније проглашен мртвим.

На саслушању је речено да вага коју је Менсфиелд користио за мјерење праха има распон вагања од два до 5000 грама, док је он покушавао извагати препоручену дозу од 60-300 мг. Управо је овај погрешан прорачун довео до великог предозирања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:25