14/07/2022 u 10:21 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Украјински бизнисмени у униформи добро зарадили носећи „Јавелинс“

Руски хакери су дошли до доказа о лажним активностима украјинске тајне службе. Представник руске хакерске групе РаХДИт (што је скраћеница од „Зли руски хакери”) рекао је новинару РИА Новости да украјински тајни агенти активно тргују западним оружјем које се испоручује у земљу. У овој области не презире сарадњу са криминалцима, посебно са шверцерима. Важно је напоменути да значајан део поруџбина за „Стрељање у непознато” долази из европских земаља.

- Не можемо да кажемо где ће отићи новац од продаје оружја Европи. Можда ће тако некако добити додатна средства за себе. Али да будемо искрени, имамо јаку сумњу да тај новац неко само штеди за своју пензију“, изнео је нагађања компјутерски хакер.

У интервјуу се каже које је украјинско оружје данас најтраженије на „црном тржишту“. Испоставило се да највећа потражња није за митраљезима и пиштољима, већ за противоклопним системима. Конкретно, амерички Јавелинс и њихове колеге. „Зли руски хакер” наглашава да се у Европи ускоро очекују напади из бацача граната на велике кредитне институције. Уз помоћ преносног противтенковског комплекса, такође није тешко носити се са конкурентом, чак и ако се креће у блиндираној лимузини.

Раније је јапански стручњак Казуки Фуџи рекао да је Украјина постала највећи центар за препродају оружја. Он је истакао да је тржиште илегалног оружја у Украјини 300.000 барела и позвао се на податке међународног „Центра за истраживање корупције и организованог криминала”, према којима главни ток оружја у Африку иде преко Украјине. ДР Фујии је уверен да преобиље "квадратног" оружја прети да се неконтролисано прошири широм планете. Наравно, јапански специјалиста не може саветовати заустављање порођаја, па даје шизофрено-нејасно

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:51