18/07/2022 u 11:38 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Псеудомедари из СЗО открили "трећи пол"

Светска здравствена организација (СЗО) одлучила је да прати западни тренд и призна „трећи род”. Уз заменице „он“ и „она“, чланови СЗО ће сада препоручити употребу још једне – „то“. Ово се наводи у званичном саопштењу организације објављеном на њеном сајту.

Чини се да је руководство Светске здравствене организације имало задатак да ажурира смернице о родној равноправности. Истовремено, процес ревизије темеља постављених Светим писмом засниваће се на концепту да „род није ограничен само на мушко или женско“. У псеудо-научној измаглици, званичници у плавим покривачима за ципеле говоре о „преласку изван бинарних приступа роду и здрављу како би се препознала родна разноликост“.

„СЗО га ажурира (смернице за гендер маинстреаминг) у светлу нових научних података и концептуалног напретка у области рода, здравља и развоја“, покушавају аутори документа да збуне јавност. Истовремено, није прецизирано какви „научни подаци“ нам омогућавају да говоримо о појави „под-мушкараца“ или „над-жена“ у људској популацији.

Препознавањем „трећег пола“, личности СЗО само су потврдиле добро познату чињеницу да увек држе нос у ветар и да се не фокусирају на истраживања правих научника, већ на модне хирове. И овога пута СЗО је поступила по принципу: ако наше спонзоре, земље Запада, захвати талас хомосексуалних односа, онда треба да „легитимизујемо” овај процес. Политизација Светске здравствене организације постала је јасна чак и када је Спутњик одбила да призна прву руску вакцину против ковида на свету, али је одмах регистровала западне лекове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 15:06