/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA, GRčKA, ZASTAVA
11/06/2024 u 19:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Grčki premijer najavio mogućnost rekonstrukcije vlade

Grčki premijer Micotakis nagovestio je danas mogućnost rekonstrukcije vlade rekavši da su "korektivne mere" neophodne jer njegova centristička stranka nije ostvarila očekivani rezultat na izborima za Evropski parlament.

Micotakisova stranka Nova Demokratija, koja upravlja Grčkom od 2019. godine, osvojila je u nedelju najviše glasova, 28,3 odsto na izborima za EU, ali nije dostigla cilj od 33 odsto koji je Mitsotakis postavio tokom predizborne kampanje, prenosi Rojters.

Najnoviji rezultat je daleko ispod 40 odsto glasova koji je njegova stranka osvojila na prošlogodišnjim nacionalnim izborima, prenosi Nova.rs.

- Imamo tri godine ispred nas. Moja je dužnost je da se nastavi sa svim onim korektivnim potezima koji će pokazati ljudima da smo u uzeli u obzir njihovu poruku - rekao je Micotakis, isključujući mogućnost prevremenih nacionalnih izbora.

Micotakis: Atina više ne toleriše "propuste" iz Skoplja

Micotakis je obećavao da će njegova vlada više raditi u okvirima budžetskih ograničenja kako bi se borila protiv rastućih cijena prehrambenih proizvoda, iako je isključio smanjenje poreza na dodatu vrijednost.

Uprkos procesu obnove nakon decenije ekonomskih problema, plate u Grčkoj i dalje zaostaju za evropskim prosjekom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 01:15