SKY-ILUSTRACIJA PORTAL DAN, SHUTTERSTOCK, FACEBOOK, / - SKY-ILUSTRACIJA PORTAL DAN, SHUTTERSTOCK, FACEBOOK,
25/12/2023 u 07:20 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Holandija - "SKY" pao pred sudom: Presuda od devet godina zatvora preinačena u oslobađajuću

Radi se o slučaju vezanom za šverc droge pod nazivom "Pharmaceutica". Predmet se odnosio na međunarodni šverc kokaina iz Kolumbije u luke Antverpen i Roterdam

Apelacioni sud u Liježu oslobodio je jednog Istočnog Flamanca u međunarodnom slučaju droge, javlja portal PZC.nl.

Muškarac B. A. iz Temsea prvo je bio osuđen na devet godina zatvora. Javni tužilac je u žalbenom postupku je čak tražio kaznu od 15 godina zatvora.

Advokat Anthony Malego je saopštiod a je pomenuti Sud je odbacio podatke Sky ECC-a protiv njegovog klijenta.

DILEMA “SKY”: Neoboriv za tužilaštvo i istragu, ali sporan u crnogorskom Zakonu o krivičnom postupku

Radi se o slučaju vezanom za šverc droge pod nazivom "Pharmaceutica". Predmet se odnosio na međunarodni šverc kokaina iz Kolumbije u luke Antverpen i Roterdam.

Droga je obrađena u laboratorijima kako bi se kokain "oslobodio" i mogao se formirati u blokove. Slučaj je izazvao posebnu pažnju jer se sudi i takozvanom nakrobosu Bolle Josu iz Holandije.

Advokat Jovanović: U Beogradu pala “SKY” presuda, u Crnoj Gori je dio ige moći političara

Na prvostepenu  presudu žalilo se više osumnjičenih. Sud je izrekao kazne do 15 godina zatvora trojici čelnika, , čime je sud prema njima postao stroži nego na prvom stupnju.

Samo je jedan od 18 osumnjičenih napustio sud kao slobodan. Istočnoflamanski BA iz Temsea doživio je potpuno brisanje svoje devetogodišnje  zatvorske kazne. Sud smatra da nije dokazano da je bio prisutan u praonicama kokaina. Njegov automobil tamo je, prema stavu tužilaštva,   nekoliko puta viđen tokom posmatranja federalne policije. Međutim, B.A. je negirao da je vozio taj automobil. On lično nema vozačku dozvolu i navodno je iznajmio automobil. Prema mišljenju suda, tužitelj ne može dokazati da je B.A.bio u promatranom automobilu.

Kabinet federalnog državnog tužioca obradio je inkriminirajuće poruke sa "SKY" ECC. Te su poruke navodno pokazivale da je B.A.učestvovao u uvozu kokaina. Sud isključuje te Sky ECC poruke iz spisa predmeta. Stav suda je da nije sigurno da dotični Sky ECC račun s pozivnim znakom “Hannibal” pripada B.A.-u i poruke se ne odnose na činjenice laboratorije kokaina.

U optužnom aktu nakon toga ostaju samo opažanja policije, koja su sudu suviše ograničena kao dokaz protiv B.A.

- Moj klijent je osuđen na 15 godina zatvora. On je u ovom slučaju samo zbog nekih sumnji proveo dvije godine u istražnom zatvoru. Sud s pravom odbacuje izvještaj Sky ECC-a, jer ne postoji slika cijelog Sky ECC spisa. Moj klijent je to uvijek poricao. Oslobađajuća presuda potpuno je opravdana - kazao je advokat  Anthony Malego, koji zastupa BA, 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:23