фото: Фејсбук / - фото: Фејсбук
17/03/2022 u 12:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Украјинка покушала да прокријумчари мужа у кутији за играчке

Како се испоставило, супруга је овако покушала превести оца своје дјеце преко границе. Граничари нису пропустили путника јер је забрањен прелаз мушкарцима између 18 и 60 година старости

Пунољетни мушкарци из Украјине не смију напуштати земљу док траје руска инвазија, но један 37-годишњак сакрио се у дјечјој кутији за играчке у аутомобилу те је са супругом и двоје дјеце покушао да напусти Украјину.

Гранична полиција ухватила га је на прелазу Росошани с Молдавијом. Аутомобил пун играчака и дјечјих потрепштина изгледао им је сумњиво, а након што су провјерили документе жени и дјеци, прегледали су гепек. Тамо су нашли мушкарца у кутији за играчке.

 - Како се испоставило, супруга је овако покушала превести оца своје дјеце преко границе. Граничари нису пропустили путника јер је забрањен прелаз мушкарцима између 18 и 60 година старости - јавила је украјинска Служба граничне страже.

Против 37-годишњака поднесена је тужба за покушај неовлаштеног преласка државне границе, а тужиће се и супруга која је према чланку 332. Казненог закона покушала незаконито премјестити особе преко државне границе у Украјини.

Што се тиче забране напуштања државе, постоје и одступања попут медицинских разлога, ако отац брине о троје или више дјеце, ако сам одгаја дијете, ако има дијете с посебним потребама или ако је усвојио дијете. Двоје дјеце не улази у те изузетке, јавља Индеx.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:29