ilustracija / - SHUTTERSTOCK
21/08/2024 u 07:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sobjanin: Dosad najveći pokušaj napada dronovima na Moskvu

Glavnokomandujući ukrajinskom vojskom Oleksandar Sirski saopštio je da su snage Kijeva napredovale 28-35 kilometara u oblasti Kurska, dok je Moskva premiješta neke svoje trupe iz drugih pravaca da bi ojačala pozicije u toj južnoj oblasti.

Moskva spremna da se uključi u mirovni proces između Azerbejdžana i Jermenije

Rusija je formirala tri nove vojne grupe za jačanje bezbjednosti u regionima koji se graniče sa Ukrajinom, a nazvane su po Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti.

Ruska PVO oborila 45 ukrajinskih dronova iznad pet regiona, 11 iznad Moskve

Ruske protivvazdušne snage su tokom protekle noći uništile 45 ukrajinskih bespilotnih letjelica, uključujući 11 iznad Moskovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Napominje se da je još 23 oboreno iznad Brjanske oblasti, šest uređaja je uništeno iznad Belgorodske oblasti, tri iznad Kaluške oblasti i dvije iznad Kurske oblasti, prenosi portal Izvestija.

Sobjanin: Dosada najveći pokušaj napada dronovima na Moskvu

Ruske snage PVO su tokom noći i jutra do sada oborile 10 bespilotnih letjelica koje su letjele ka Moskvi, a to je jedan od najvećih pokušaja napada na glavni grad Rusije dronovima ikad, saopštio je gradonačelnik Sergej Sobjanin, prenosi RTS.

Ranije je gradonačelnik Moskve prijavio osam oborenih bespilotnih letjelica u Podmoskovlju na Telegramu, prenosi RIA Novosti.

Guverner Brjanske oblasti Rusije Aleksandar Bogomaz prijavio je jutros sedam oborenih dronova iznad tog regiona, prenosi Interfaks.

"U roku od sat vremena, snage protivvazdušne odbrane Ministarstva odbrane Ruske Federacije otkrile su i uništile sedam bespilotnih letjelica tipa aviona“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Bogomaz je dodao da nije bilo žrtava i razaranja.

Ukrajina gotovo svakodnevno pokušava da bespilotnim letjelicama napadne ciljeve u pograničnim i centralnim regionima Rusije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 16:28