Џо Бајден / - Инстаграм
04/04/2022 u 11:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бајден увјерен да његов син није прекршио закон у Украјини

Тужилаштво је заинтересовано за исплате које је примио док је био у управном одбору украјинске гасне компаније Бурисма

Амерички предсједник Џо Бајден увјерен је да његов син Хантер, чије су активности у Украјини постале предмет истраге федералних тужилаца, није прекршио закон, изјавио је шеф кабинета Бијеле куће Рон Клајн.

Прошле недјеље је објављено да пореска истрага против Бајдена Јуниора добија на замаху у Сједињеним Државама. Тужилаштво је заинтересовано за исплате које је примио док је био у управном одбору украјинске гасне компаније Бурисма. У Русији је инвестициони фонд предсједниковог сина осумњичен за финансирање развоја биолошког оружја у Украјини.

„Наравно, предсједник је сигуран да његов син није прекршио закон“, рекао је званичник телевизијском каналу ABC. Он је напоменуо да Бијела кућа није разговарала о напретку истраге у случају Хантера Бајдена са Министарством правде.

Министарство одбране Руске Федерације раније је одржало презентацију из које произилази да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, посебно, са узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које раде у интересу Пентагона, рекао је Игор Кирилов, начелник Оружаних снага РФ.  Све за наставак војно-биолошког програма САД већ је уклоњено из Украјине након почетка руске специјалне војне операције, рекао је он.

Руска Федерација, у вези са чињеницама о војним биолошким активностима САД у Украјини, не искључује покретање механизма консултација у складу са Конвенцијом о забрани биолошког и токсичног оружја, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова. Кирилов је рекао и да је инвестициони фонд сина америчког предсједника Хантера Бајдена учествовао у финансирању војно-биолошког програма Пентагона у Украјини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:00