Ентони Блинкен / - Википедија
09/02/2022 u 21:27 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блинкен: Најбоље решење за украјинску кризу је дипломатско

Француски предсједник Емануел Макрон, који се састао са предсједницима Русије и Украјине, Владимиром Путином и Володимиром Зеленски, рекао је да би решавање кризе могло да потраје мјесецима

Шеф америчке дипломатије Ентони Блинкен изјавио је да је најбоље решење украјинске кризе дипломатско и да очекује разговоре о томе са Француском, Немачком и Британијом у наредним данима, пренео је Glas Amerikе.

-Као што знате, ангажовани смо на двоструком колосјеку – са једне стране, трудимо се да пронађемо дипломатско решење, које је најбоље и најодговорније, али са друге стране радимо на одвраћању Русије да не крене у агресију- рекао је Блинкен на путу за Аустралију.

Француски предсједник Емануел Макрон, који се састао са предсједницима Русије и Украјине, Владимиром Путином и Володимиром Зеленски- рекао је да би решавање кризе могло да потраје мјесецима.

-Не смијемо потцјенити напетост у којој се налазимо, која је без пресједана. Не вјерујем да се криза може рјешити дискусијом од неколико сати- рекао је Макрон.

Макрон је пренио да су се и Зеленски и Путин обавезали да ће поштовати Споразуме из Минска из 2014. и 2015, који су били одговор на руску анексију Крима и чији је циљ окончање сукоба на истоку Украјине. У том сукобу је до сада погинуло више од 14.000 људи- подсјетио је ВоА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:36