Ентони Блинкен / фото: Википедија
04/03/2022 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блинкен: Зона забрањеног лета над Украjном довела би до тоталног рата у Европи

Али ми ћемо се много потрудити са савезницима и партнерима како бисмо Украjинцима пружили средства да се ефикасно бране, казао је Блинкен

Амерички државни секретар Ентони Блинкен каже да би успостављање зоне забрањеног лета над Украjином од стране Сjедињених Држава и њихових НАТО савезника, могло да доведе до "потпуног рата у Европи“.

Блинкен jе рекао да ће Вашингтон наставити да ради са своjим савезницима како би Украjинцима обезбиједио средства за одбрану од руске агресиjе, преноси ЦНН.

- Jедини начин да се заиста спроведе нешто попут зоне забрањеног лета jе слање НАТО авиона у украjински ваздушни простор и обарање руских авиона, а то би могло довести до потпуног рата у Европи. Председник Баjден jе био jасан да нећемо улазити у рат са Русиjом - рекао jе Блинкен на конференциjи за новинаре у петак у Бриселу, где се састаjе са европским савезницима након руске инвазиjе на Украjину.

- Али ми ћемо се много потрудити са савезницима и партнерима како бисмо Украjинцима пружили средства да се ефикасно бране, и наравно, сваког дана видимо њихово изузетно хероjство, као и веома, веома стварне резултате у ономе што они раде да би то постигли - поручио jе амерички шеф дипломатиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:41