Борис Џонсон / - РТРС
22/04/2022 u 09:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон: Украјински војници у Великој Вританији уче како да користе оклопна возила

Акције Путиновог режима су ескалирајуће, поручио је Џонсонов портпарол

Британски премијер Борис Џонсон открио је да се украјински војници налазе у Великој Британији и обучавају се како да користе оклопна возила која Британија испоручује за одбијање руских снага, пише Би Би Си. 

- Могу да кажем да тренутно обучавамо Украјинце у Пољској у коришћењу противваздушне одбране, односно у Великој Британији о употреби оклопних возила- рекао је Џонсон новинарима.

Џонсонов секретар за штампу рекао је да је „неколико десетина“ украјинских војника тренутно у Великој Британији на обуци.

Украјинске трупе почеле су обуку са возилима која је донирала Британија овог мјесеца, рекао је Џонсонов портпарол.

Британија обезбеђује Украјини 120 оклопних патролних возила, укључујући "Мастиф", која се могу користити као извиђачко или патролно возило. Војницима ће бити показано и како да користе санитетско возило "Самарићанин", као и оклопна извиђачка возила "Султан" и "Самсон".

Портпарол је рекао да Британија и њени савезници обезбјеђују украјинским војницима нове врсте опреме коју можда раније нису користили.

- Једино је разумно да прођу потребну обуку како би то на најбољи начин искористили. Увијек смо свјесни било чега што се сматра ескалирајућим, али јасно је да оно што је ескалирајуће су акције Путиновог режима- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:52