/ - FOTO: EPA-EFE
01/10/2024 u 19:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Erdogan tvrdi da je Turska sledeća meta: Izrael će se usmjeriti na našu domovinu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je u utorak da će posljedice kopnene operacije Izraela na Liban biti vrlo različite od sličnih poteza u prošlosti.

Govoreći o inauguraciji nove sjednice turskog parlamenta u Ankari, Erdogan se obrušio na Izrael.

- Izrael je počinio sve zločine protiv čovječnosti, od etničkog čišćenja do bombardiranja škola, nepromišljeno i uzastopno", rekao je, dok je kritikovao podršku međunarodne zajednice Izraelu te dodao:

"Izraelski terorizam i genocid u Palestini proširili su se i na Liban. Invazione snage su najavile kopneni upad u Liban. Izrael pokušava da isprovocira zemlje regiona na vatreni obruč koji je stvorio dok nastavlja svoj genocid u Gazi. Izrael, koji je masakrirao 42.000 ljudi u Gazi i započeo nove masakre u Libanu, nema potrebnu reakciju svijeta".

Erdogan je ponovo uporedio izraelskog premijera Benjamina Netanjahua sa nekadašnjim liderom Njemačke Adolfom Hitlerom, kao što je to činio u nekoliko navrata te je poručio da bi trebao biti zaustavljen na isti način, prenosi Klix.ba.

On je rekao da bi sljedeća meta Netanjahuove administracije mogle biti "naše zemlje" nakon napada u Libanu.

(UŽIVO) IDF: Iran lansirao rakete na Izrael, sirene širom zemlje

- Izraelska administracija, koja djeluje prema svojoj zabludi o ‘obećanoj zemlji‘, usmjerit će se na našu domovinu nakon Palestine i Libana -  naveo je turski predsjednik.

Naveo je i da će Turska učiniti sve što može da se pridržava svog stava protiv Izraela "bez obzira na cijenu koju možemo platiti".

- Izraelska agresija je takođe usmjerena na Tursku. Koristićemo sva sredstva koja su nam na raspolaganju za našu domovinu i nezavisnost - rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 19:46