Сајбер напад / - ADI-GOLDSTEIN-EUSVWEOSBLE-UNSPLASH
15/02/2022 u 19:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Нови сајбер напади у Украjини: "Пала" страница министарства одбране, али и банкарски системи

Корисници су у међувремену приjавили како немаjу приступ интернет банкарству, а други истичу како се могу приjавити, али да не могу обављати трансакциjе - пишу украjински медиjи

Министарство одбране Украjине, али и броjне банке у овоj држави, приjавиле су како су данас од 15 сати покренути броjни сајбер напади на wеб странице ових институциjа због чега им jе отежан рад.

Према писању Украjинске Правде, наjмање двиjе банке су за сада приjавиле сајбер нападе, а такођер се истиче како су цyбер активности jаче него и другачиjе него што jе то био случаj до сада.

- Корисници су у међувремену приjавили како немаjу приступ интернет банкарству, а други истичу како се могу приjавити, али да не могу обављати трансакциjе - пишу украjински медиjи.

Осим банака, сајбер нападе jе потврдило и Министарство одбране Украjине те су наjавили како очекуjу наставао ДДоС напада на странице броjних институциjа у овоj држави.

Сличне активности хакери су извели и половином jануара када су мета напада били Министарство просвjете Украjине, Министарство вањских послова те неколико wеб страница медиjа у Украjини.

- Wеб странице су након напада садржавале поруку на украjинском, руском и пољском jезику, у коjоj се наводе лични подаци Украjинаца. На страници jе стаjала и порука: 'Боjте се и очекуjте наjгоре. Ово jе за вашу прошлост, садашњост и будућност", стаjало jе на страницама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:20