Дмитриј Песков / - РТС
06/05/2022 u 16:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Песков: Пољска потенцијална пријетња Украјини

Информације о припремама Русије за специјалну војну операцију у Украјини дистрибуиране су врло уском кругу људи, због саме специфичности таквих акција, рекао Песков

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је данас да је Пољска, због своје непријатељске реторике, потенцијална пријетња територијалном интегритету Украјине, јављају агенције преносе медији.

-Чињеница је да из Пољске долази веома непријатељска реторика посљедњих мјесеци, она је одавно престала да буде пријатељска, али је постала непријатељска у посљедњих неколико мјесеци – и чињеница је да пријетња украјинском територијалном интегритету можда потиче из Пољске, то су све очигледне чињенице- саопштио је данас Песков новинарима, преноси ТАС С.

Он је одговорио и на захтјев да прокоментарише медијске извјештаје у којима се наводи да уже окружење руског предсједника Владимира Путина није имало тачне информације о почетку војне операције у Украјини и рекао да је веома мали број људи имао прецизне податке због специфичности саме операције.

-Информације о припремама Русије за специјалну војну операцију у Украјини дистрибуиране су врло уском кругу људи, због саме специфичности таквих акција- рекао Песков.

Он је појаснио да информације о специјалној војној операцији не могу бити широко распрострањене уочи почетка оваквих акција и да је пракса да увијек веома мали круг људи буде упознат са таквим повјерљивим подацима, наводи ТАС С.

Портпарол Кремља рекао је новинарима и да није упознат са било каквим измјенама у предсједничкој наредби о отказивању напада на челичану Азовстаљ у Маријупољу.

-Није ми познато да постоје било какве промјене. За детаље, наравно, треба да се обратите Министарству одбране- изјавио је он у одговору на питање да ли је упознат са било каквим измјенама везано за наредбу којом је отказано заузимање фабрике.

Путин је 21. априла на састанку са министром одбране Сергејем Шојгуом изјавио да би било неразумно извршити напад на Азовстаљ и прекинуо операцију, дајући наређење војсци да блокира индустријску зону тако да “ни мува не може да уђе или изађе“, наводи ТАС С.

Песков је још саопштио да су предсједници Русије и Бјелорусије Владимир Путин и Александар Лукашенко данас разговарали о, како је рекао, “провокацији у Бучи”, а према његовој изјави, информације о њеним организаторима биће објављене у догледно вријеме.

-То је добро познато и документовано је прилично добрим детаљима и са аргументима, да је ово тотална фикција и намјерно режирана инсценација- подвукао је Песков уз напоменуи да ће се “информације појавити на вријеме“.

Лукашенко је раније рекао Асошиејтед пресу да су британски представници стигли у Бучу из Лавова како би припремили медијске нападе,а према бјелоруском предсједнику, познати су организатори овог инсценирања, а они су “углавном британски”, наводи ТАС С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 11:44