/ - PHOTO BY CHRISTIAN LUE ON UNSPLASH
14/03/2022 u 15:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Почело ванредно засиједање скупштине Савјета Европе, расправљаће се о Украјини

Планирано је да се посланицима, преко видео линка, обрати предсједник Украјине Володимир Зеленски, саопштено је из црногорског парламента

Ванредно засиједање Парламентарне скупштине Савјета Европе (ПССЕ) почело је данас у Стразбуру, а предвиђена је расправа о посљедицама агресије Русије на Украјину, преноси МИНА.

Планирано је да се посланицима, преко видео линка, обрати предсједник Украјине Володимир Зеленски, саопштено је из црногорског парламента.

У раду скупа учествују посланици Маја Вукићевић, Предраг Секулић и Максим Вучинић

На питања посланика, током ванредног засиједања, одговараће генерална секретарка Савјета Европе (СЕ) Марија Пејчиновић Бурић.

Посланицима ће се обратити државни подсекретар у Министарству вањских послова и међународне сарадње Италије Бенедето Дела Ведова, у оквиру италијанског предсједавања Комитету министара.

-Комитет министара СЕ одлучио је да консултује ПС у погледу потенцијалних даљих мјера које треба предузети након суспендовања права на представљање Руске Федерације на основу члана 8 Статута Организације-каже се у саопштењу.

Предвиђено је да на крају засиједања ПС усвоји мишљење које ће бити упућено Комитету министара, а за чије усвајање је потребна, у складу са одредбама Пословника, двотрећинска већина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:45